10 lucruri pe care nu le stiai despre contabilitate

10 lucruri pe care nu le știai despre contabilitate

1. Originea cuvântului “contabilitate

Cuvântul englezesc “accounting” provine din substantivul “account”, care își are originea în franceza veche “acont”, care înseamnă “cont, socoteală sau plată finală”. Termenul din franceza veche provenea din latinescul “computus”, care înseamnă “calcul”.

2. Originea cuvântului “contabil”

Cuvântul “accountant” din limba engleză provine din vechiul cuvânt francez “compter”, care provine, de asemenea, din cuvântul latin “computare”.

3. Primul nume de persoană cunoscut din lume a fost gravat de un contabil

Datând din perioada mesopotamiană Uruk (aproximativ 3000 î.Hr.), pe o tăbliță de lut a fost gravat următorul text: “29.086 de măsuri de orz 37 de luni Kushim”, ceea ce cercetătorii cred că însemna “Un total de 29.086 de măsuri de orz au fost primite pe parcursul a 37 de luni de către Kushim”. Prin urmare, Kushim este cel mai vechi exemplu cunoscut de nume de persoană scris.

4. Guma de mestecat a fost inventată de un contabil

Walter Diemer, contabilul-inventator a inventat accidental guma de mestecat în anul 1928. Când a fost întrebat cum a colorat guma, acesta a spus că singurul lucru pe care îl avea la îndemână era colorantul roz alimentar.

5. Primii contabili foloseau mici jetoane de lut de formă geometrică pentru a ține evidența bunurilor.
Formele jetoanelor reprezentau diferite tipuri de bunuri predominante în economia agricolă din acea vreme. De exemplu, un con reprezenta o măsură mică de orz, o sferă o măsură mai mare de orz, iar un disc reprezenta oile.

6. Cuvintele debit și credit provin din cuvintele latine “debitum” (ceea ce este datorat) și “creditum” (ceea ce este încredințat).

7. Contabilitatea în partidă dublă a fost dezvoltată pentru prima dată de un matematician italian pe nume Luca Pacioli.

Contabilitatea in partida dubla este un sistem de inregistrare contabila prin care fiecare tranzactie este inregistrata in cel putin 2 conturi.

8. Impozitul pe venit a fost introdus inițial ca o măsură temporară pentru a finanța războiul împotriva Franței
La 9 ianuarie 1799, premierul britanic William Pitt cel Tânăr a introdus o măsură temporară pentru a ajuta la acoperirea costurilor războiului țării sale cu Franța lui Napoleon – un impozit direct pe averea câștigată de cetățeni, cunoscut sub numele de impozit pe venit. Peste două sute de ani mai târziu, această măsură temporară la momentul acela rămâne în vigoare, fiind un stâlp în ziua de azi în stabilitatea statelor.

9. Echipa contabilă a Academiei Americane de Film petrece aproximativ 1700 de ore pentru numărarea manuală a buletinelor de vot pentru Premiile Oscar, exprimate la fiecare categorie.

10. Celebrități în contabilitate
– Mick Jagger de la The Rolling Stones și Robert Plant de la Led Zeppelin urmau amândoi cursuri de contabilitate înainte ca carierele lor muzicale să ia avânt.
– comediantul Eddie Izzard a studiat contabilitatea la Universitatea din Sheffield. Din nefericire, a picat toate examenele și nu a putut să le mai susțină. A început să joace și a devenit un comediant de succes.
– Kenny G, un saxofonist de renume mondial și cel mai bine vândut muzician instrumentist, are, de asemenea, o diplomă în contabilitate de la Universitatea din Washington.

riflaj decorativ Previous post Panourile riflate ca si decoratiuni interioare
Next post Ia in considerare un implant dentar pret de cateva secunde! Iata ce beneficii iti poate aduce