5 trucuri simple pentru a vă pregăti mașina pentru iarnă

Frunzele cad și nopțile se apropie – Vine iarna! Aceasta înseamnă vremuri interesante, cum ar fi Halloween-ul, Noaptea focului și Crăciunul, dar poate însemna și vreme imprevizibilă, blocaje de trafic sau condiții de conducere periculoase.

Cu toate acestea, cu hack-urile rapide și simple de mai jos, vă puteți pregăti cu ușurință mașina pentru provocările care urmează și vă puteți bucura de sezonul de iarnă în siguranță.

1. Adăugați un kit de urgență

Conducerea pe timp de iarnă prezintă mai multe provocări. Drumurile înghețate fac frânarea alunecoasă, condițiile de ceață împiedică vizibilitatea, iar perioadele aglomerate pe drumuri pot face mai probabilă o avarie pe marginea drumului.

Acesta este motivul pentru care nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a adăuga un kit de urgență la mașina dvs. Acestea ar putea include elemente esențiale, cum ar fi o anvelopă de rezervă (dacă știți cum să o montați pe a dvs.), pături, o lanternă sau articole cu vizibilitate ridicată și un încărcător pentru telefonul mobil și orice detalii ale capacului dvs. de avarie pe marginea drumului.

De asemenea, poate doriți să includeți lucruri care sunt specifice pentru dvs. sau pentru familia dvs., cum ar fi medicamente, gustări, apă sau divertisment. Nu trebuie să vă supraîncărcați mașina, dar câteva elemente esențiale vă pot ajuta să vă oferiți liniște sufletească.

Asigurați-vă că acoperirea drumului este actualizată și că știți numărul pe care trebuie să îl sunați în caz de urgență.

2. Verificați (și înlocuiți) anvelopele

Condițiile de iarnă ale drumurilor sunt deosebit de periculoase și sunt un factor important care contribuie la motivul pentru care există adesea mai multe accidente în lunile de iarnă.

O modalitate de a ajuta la prevenirea accidentelor este să vă asigurați că anvelopele dumneavoastră sunt în stare bună de funcționare și să le înlocuiți dacă este necesar. Aceasta poate fi o înlocuire care asigură doar integritatea și aderența anvelopelor dvs. sau ar putea fi o opțiune mai specifică.

Anvelopele de iarnă, de exemplu, sunt special concepute pentru a rezista la temperaturi și condiții de iarnă mai aspre. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru oricine care trăiește în zone mai rurale sau îndepărtate, sau pentru cei susceptibili la ninsori abundente.

Vizitați un garaj de renume pentru sfaturi și luați în considerare investiția în cele mai sigure și mai potrivite anvelope pe care le puteți permite.

3. Fii eficient energetic

Un sfat grozav pe tot parcursul anului – dar poate mai ales iarna – este să conduceți în cel mai eficient mod posibil din punct de vedere energetic. Acest lucru vă ajută să evitați uzura inutilă a mașinii dvs., dar vă poate economisi bani și combustibil.

Conducerea într-un mod eficient din punct de vedere energetic poate însemna selectarea vitezei potrivite, anticiparea drumului din față astfel încât să nu fie necesare schimbări bruște de viteză, reducerea vitezei vântului și multe altele. Pentru mulți șoferi, poate însemna chiar trecerea la un vehicul electric sau hibrid! Autonomia de rulare a mașinilor electrice crește tot timpul, ceea ce le face o opțiune din ce în ce mai populară.

Indiferent de modalitățile prin care puteți îmbunătăți eficiența conducerii, iarna este un moment minunat pentru a face acest lucru, astfel încât să puteți economisi bani și să rămâneți în siguranță pe drumuri.

4. Investește în luminile tale (sau păstrează-le curate)

Luminile excelente sunt o necesitate pentru sezonul de iarnă. Ar trebui să fie fiabile, eficiente și, desigur, curate!

Adăugați câteva minute la verificările și rutina obișnuite de conducere pentru a vă curăța luminile esențiale înainte și după conducere. Acest lucru este astfel încât să nu existe acumulare de murdărie sau resturi care le-ar putea ascunde într-un moment crucial – mai ales că soarele apune mai devreme. Căderea frunzelor și înghețul pot avea, de asemenea, mai multe șanse să vă întunece vederea în timpul iernii.

Luați în considerare și investiția în lumini noi sau mai bune pentru pregătirea sezonului de iarnă. Deși există multe modalități suplimentare de a reduce cheltuielile pentru mașina dvs., caracteristicile de siguranță nu ar trebui să fie niciodată una dintre ele. Țintește-te întotdeauna spre tot ce îți poți permite.

5. Adăugați un parfum de iarnă

O modalitate simplă, distractivă și accesibilă de a vă pregăti mașina pentru iarnă este să adăugați un parfum de sezon! Acestea pot fi sub formă de articole parfumate suspendate, un spray, șervețele de curățare și multe altele.

Aceste articole nu numai că pot fi o modalitate excelentă de a-ți face mașina să se simtă proaspătă și igienă, dar vor face și o plăcere să conduci. În nopțile în care s-ar putea să petreci mai mult timp în trafic decât de obicei, sau să ai familie sau micuți de distrat, un miros festiv poate ajuta să facă spațiul mai plăcut.

Previous post Tactici pe care le folosesc narcisiștii pentru a câștiga stima de sine și putere
Next post Motive pentru care este importantă purtarea centurii de siguranță în timpul conducerii