Cate tipuri de cafea exista?

Stiai ca exista mai mult de 10 soiuri de cafea in lume? Afla cate tipuri de cafea putem prepara in functie de boabele sau preparatul folosit.

Este clar ca toate cafelele nu sunt la fel. De fapt, de obicei observam diferenta atunci cand calatorim si cafeaua pe care o bem de obicei nu are niciun gust la fel cu ce stiam si nici nu este preparata in acelasi mod.  De asemenea, se diferentiaza ceea ce cunoastem drept cafea de specialitate, care este cu mult diferita de cea consumata in mod normal.

De fapt, putem diferentia mai multe tipuri de cafea in functie de varietatea cafelei sale si in functie de forma de preparare utilizata.

In total, putem pregati pana la 45 de cafele diferite, desi daca combinam tipurile de boabe de cafea si bauturile care pot fi preparate, soiurile de cafea se inmultesc.

Desi poate nu pare asa, in functie de tipul de cafea pe care il ingeram, durata efectelor sale poate varia, deoarece nu bem aceeasi cantitate de cofeina cu unii ca si cu altii.

Care sunt beneficiile consumului de cafea?

Cafeaua este cea mai consumata bautura din Mexic si dintr-un numar mare de tari din intreaga lume. Pentru multi, ziua nu incepe fara o ceasca buna de cafea, este, de asemenea, scuza perfecta pentru a te intalni cu prietenii pentru o conversatie  de dupa-amiaza, o modalitate buna de reincarcare si multe altele.  De aceea, meniul de la cafenea Constanta include o mare varietate de tpuri de cafea.

Dar stiai ca consumul de cafea are o multime de beneficii pentru sanatatea ta?

Mai multe studii confirma faptul ca cafeaua are multe beneficii care depasesc proprietatile energetice ale cafeinei. Astazi iti spunem toate beneficiile consumului de cafea si care sunt cele mai bune modalitati de a o bea pentru a profita de toate proprietatile sale. Astfel, vei avea si mai multe motive sa pornesti cafetiera si sa incepi ziua cu cafeaua preferata.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de cafea

De cativa ani, cofeina a primit o reputatie proasta nedreapta, deoarece multi au legat-o de problemele de somn sau au subliniat ca a generat dependenta. Si in timp ce aceste aspecte ar putea fi un efect secundar al cafeinei, ele apar numai daca sunt consumate in exces.

Pe de alta parte, daca este consumata cu moderatie, cafeaua are multe proprietati de care putem beneficia. Iata cateva dintre beneficiile de a bea o ceasca de cafea pe zi.

  1. Are o concentratie mare de antioxidanti

Antioxidantii sunt vitamine si minerale care se gasesc in mod natural in diverse alimente; ele ne ajuta sa intarziem imbatranirea celulelor si tesuturilor, precum si sa le regeneram, prevenind astfel un numar mare de boli, multe dintre ele legate de inima si creier. Boabele de cafea au o concentratie ridicata de antioxidanti, mai mult decat multe alte bauturi si alimente.

  1. Stimuleaza creierul

Cea mai cunoscuta proprietate a cafelei este ca ne poate oferi energie, dar in realitate ceea ce face cofeina este sa stimuleze anumite zone ale creierului care activeaza functiile cognitive, imbunatatesc memoria si modul in care procesam informatiile.

Din acest motiv, ne simtim mai activi si suntem capabili sa performam mai bine in activitatile zilnice. Pentru a profita de aceste beneficii este bine sa o bei  de cafea atunci cand te trezesti, asa ca incepe ziua cu energie buna!

Previous post Tipuri de cauciucuri pentru camion – cum le alegi pe cele potrivite?
Next post Utilizabilitate in designul site-urilor web