Câte tipuri de capace de WC există și cum îl alegem pe cel mai potrivit?

Detaliile fac o adevărată diferență în momentul amenajării locuinței tale. De aceea, chiar și alegerea unui capac WC potrivit a devenit o misiune complicată. Baia reprezintă un spațiu important al unei case sau unui apartament. Deși mulți pierd din vedere amenajarea ei, cei care doresc o casă cu adevărat armonioasă, investesc și în realizarea unei băi calitative.

Printre accesoriile indispensabile se numără și capac WC. Dacă ești în căutarea unei astfel de achiziții, probabil deja ai montat în casă vasul de WC. Așadar, nu mai rămâne decât să găsești o variantă potrivită din punct de vedere funcțional, dar și estetic.

Cum faci o alegere în funcție de materialul, forma și culoarea capacului de WC?

În momentul în care îți începi căutările vei putea observa că există o gamă diversificată de astfel de produse. Așadar, nu-ți mai rămâne decât să-ți alegi favoritul. Desigur, sunt și anumiți factori după care ar trebui să te ghidezi pentru a lua decizia potrivită.

În primul rând, calitatea unui capac este determinată de materialul din care este realizat. Astfel, există obiecte mai rezistente și mai durabile și elemente de o calitate mai scăzută, dar mai accesibile la preț. Iată care sunt cele mai populare materiale în momentul actual:

  • Plastic tare – Reprezintă varianta pe care o întâlnești cel mai des atunci când intri într-o baie. Este ușor de adaptat oricărui spațiu sanitar, iar rezistența produsului este una sporită. Tocmai de aceea, ar putea reprezenta o variantă ideală și pentru tine.
  • Plastic moale – Este cea mai accesibilă opțiune din punct de vedere al prețului. Totuși, nu uita – calitatea este direct proporțională cu investiția. Așadar, capacul achiziționat va fi unul funcțional, însă durabilitatea lui nu îți este garantată! Plasticul subțire se degradează în timp și se poate crăpa destul de ușor. Astfel, este recomandat să faci o investiție încă de la început pentru a te bucura de un produs durabil.
  • MDF – În cazul achiziției unor obiecte sanitare confecționate din MDF, rezistența îți este garantată! De asemenea, ele se vor potrivi perfect cu o baie modernă, decorată cu atenție.

Atât online, cât și în magazinele fizice ai acces la o gamă variată de forme și culori pentru capacul de WC. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji că nu vei găsi o variantă potrivită pentru tine!

Cum alegi capacul de WC în funcție de dimensiuni?

În ceea ce privește dimensiunea, există variante standard de 35x42x5 cm și 37,5×44,3×5,5 cm. Totuși, înainte de a pleca în căutarea unui capac WC, trebuie neapărat să efectuezi câteva măsurători ale vasului. Astfel, te poți asigura că opțiunile pe care le iei în considerare se potrivesc.

Cum faci o alegere potrivită în funcție de tipul de șezut al capacului de WC?

Confortul este un factor important pe care trebuie să-l ai în vedere în momentul achiziționării unui astfel de produs. Desigur, nu există o variantă de șezut care să fie pe placul tuturor. Așadar, există opțiunea de șezut tare și cea de șezut moale. Fiecare vine la pachet și cu avantaje și cu dezavantaje. Probabil după cum era de așteptat, șezutul moale îți oferă mai mult confort, însă produsul este mai greu de curățat și de întreținut. Așadar, mulți aleg să achiziționeze variante mai puțin confortabile, dar mult mai igienice și practice, deci optează pentru capace cu șezut tare.

De asemenea, familiile cu copii ar trebui să ia în considerare capacele 2 în 1. Ele oferă confort atât adulților, cât și celor mici și sunt ușor de utilizat. Astfel, nu vei mai fi nevoit să faci achiziții suplimentare pentru ca cel mic să poată merge neînsoțit la baie!

Optează pentru cea mai bună variantă și creează un design plăcut pentru toate încăperile locuinței!

tabla magnetica Previous post Cate utilizari, atatea dimensiuni pentru o tabla magnetica. Iata cum sa alegi varianta ideala!
Next post Articole și mobilier util pentru fiecare colț al casei – descoperă Aosom