Cate tipuri de ceara pentru epilat exista

Pentru a avea picioare frumoase si o piele mai fina, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de ceara de epilat. In general, tratamentul depilator este un serviciu care are proasta reputatie de a nu fi unul dintre cele mai dorite deoarece este enervant si uneori iritant. Din acest motiv, este esential ca produsul folosit sa fie de o calitate excelenta si ca tehnica de aplicare sa fie una profesionista. De asemenea, trebuie ca utilizarea produselor cosmetice depilatoare sa fie facuta corect. Acesti trei factori fac ca epilarea cu ceara sa devina un adevarat tratament al frumusetii si al bunastarii. Epilarea cu ceara este un tratament care se mentine in continuare, in ciuda existentei fotoepilarii, care s-a dovedit a nu fi pe deplin eficienta.

Care este diferenta dintre tipurile de ceara depilatoare?

Compozitia cerii se bazeaza intr-adevar pe formule foarte simple, din punct de vedere chimic, deci cea mai importanta este calitatea materiilor prime si proportiile folosite in fiecare compozitie. Principalele caracteristici care diferentiaza tipurile de ceara sunt: plasticitatea, elasticitatea, maleabilitatea, capacitatea de extragere a parului etc. .

Exista in principal 2 tipuri de ceara:

-Ceara cu topire scazuta

-Ceara calda roll-on care este disponibila si la cutie, dar cu care se foloseste o alta tehnica de aplicare.

Recomandam aplicarea tipului de ceara roll-on pe zone mari, cum ar fi picioarele sau bratele, si ceara cu topire scazuta pe zonele delicate precum fata, inghinala, axile sau pe zone mai sensibile precum interiorul coapsei. Ceara cu topire scazuta este cunoscuta si sub numele de ceara fierbinte, este alcatuita din:

Colofoniu

Una dintre principalele materii prime, care indeplineste functia importanta de a da aderenta, este colofoniu, o rasina de origine naturala care este extrasa din pini cultivati intr-o maniera sustenabila si controlata.

Ceara de albine

O alta componenta esentiala este ceara de albine (cera alba). Aceasta componenta joaca un rol foarte important in formularea cerii si este, de asemenea, foarte frecvent intalnita in diferite formule cosmetice datorita proprietatilor sale hidratante, emoliente, curative etc.

Dupa cum am mentionat deja, una dintre caracteristicile importante ale ceara este plasticitatea si maleabilitatea. De aceea este important sa obtii ceara depilatoare care indeparteaza parul dintr-o singura miscare si fara a-l rupe.

Parafina

Parafina este un alt ingredient activ folosit in formulele depilatoare si are functia de a conferi plasticitate, prevenind spargerea acesteia, modifica punctul de topire al produsului pentru a favoriza aplicarea pe piele la temperaturi similare.

Dioxid de titan

Dioxidul de titan este o pudra de origine minerala care ofera o textura mai cremoasa, facand-o mai selectiva si compatibila cu pielea. In felul acesta, neaderand atat de mult pe piele, este mult mai moale si mai blanda.

Ceara otinutaa astazi este mai elastica. Astfel de ceara elastica poti gasi la epilatpro.ro. Produsele din ceara de aici sunt foarte elastice si maleabile datorita prezentei cerii de albine in compozitia lor.

Ceara roll-on

Sistemul roll-on a revolutionat lumea epilarii prin faptul ca a fost conceput ca un sistem complet nou, care a oferit beneficii inovatoare precum viteza, igiena si faptul ca este de unica folosinta.

Se incalzeste la o temperatura de aproximativ 80ºC si atunci cand este aplicata intr-un strat subtire pe piele scade imediat la aproximativ 37-39ºC, motiv pentru care este cunoscuta si sub numele de ceara calda. Se indeparteaza cu benzi igienice care trebuie sa fie fabricate din celuloza de inalta calitate pentru a evita tragerile nedorite.

Ceara intr-o cutie

Acest tip de ceara are aceeasi compozitie chimica ca si ceara roll-on, diferenta este tehnica de aplicare, care in acest caz se aplica direct cu o spatula, tot in strat subtire, si se indeparteaza cu benzi igienice.

Ceara rece

In acest caz, banda in sine este deja impregnata cu ceara, care se aplica la rece si pentru care este necesar doar sa freci benzile intre maini pentru a da putina caldura pentru a facilita aderenta la piele si par. Acest sistem este foarte confortabil pentru indepartarea rapida a parului acasa, dar nu este la fel de eficient ca ceara traditionala.

Previous post Cele mai frecvente cauze ale amortelii degetelor
Next post Acupunctura si rolul sau