Ce limbaj de programare este cel mai sigur de utilizat pentru afacerea dumneavoastră?

Aceasta este o întrebare care poate provoca mii de dezbateri pe internet, așa că, înainte de a începe, ar trebui să clarificăm un lucru. Dacă limbajul de programare se află în mâinile unui profesionist experimentat, atunci oricare dintre aceste limbaje poate fi asigurat. Cele mai multe dintre problemele de securitate care provin din anumite limbaje sunt din vina programatorului și nu a limbajului în sine. Există multe modalități prin care puteți efectua teste care vor determina dacă codul pe care tocmai l-ați creat este securizat sau nu. Acestea fiind spuse, dacă sunteți un programator obișnuit, există anumite limbaje care sunt mai sigure decât altele. Dacă aveți o companie de software care creează un nou produs, ce limbaj ar trebui să folosiți pentru a-l crea? Aceasta este întrebarea la care încercăm să răspundem în acest articol. Nu există un răspuns definitiv, dar, pe baza mai multor factori, poate exista un răspuns care este mai bun decât celelalte pentru compania dumneavoastră.

Atunci când creați un program destinat consumului public, siguranța este unul dintre marile lucruri care vă vin în minte. Dar nu este singurul lucru. Vă faceți griji și pentru cât de repede pot fi create programele cu limbajul utilizat. De asemenea, vă puteți îngrijora dacă executabilul pe care îl creează limbajul este suficient de rapid pentru a satisface utilizatorul. Unele limbaje sunt mai rapide decât altele și acest lucru poate juca un rol important în decizia privind limbajul pe care îl utilizați.Monitoare refurbished de calitate puteti gasi aici in magazinul online dab-it.ro.

Dacă firma dumneavoastră decide să folosească un limbaj software precum C sau C++, atunci ar trebui să vă faceți griji în legătură cu scurgerile de memorie. Programele scrise într-un astfel de limbaj pot reprezenta o problemă. Limbajul nu are o colectare automată a gunoiului și va cauza scurgeri de memorie și posibile probleme de depășire a bufferului. Dacă aveți de gând să dezvoltați într-un astfel de limbaj, atunci dezvoltatorii dvs. trebuie să știe cu adevărat ce fac. În caz contrar, aceștia vă pot lăsa sistemul de consumatori vulnerabil la toate tipurile de atacuri. Partea bună a acestor tipuri de limbaje software este că sunt extrem de rapide.

Dacă vă decideți să folosiți un limbaj gestionat, cum ar fi C# sau Java, atunci nu veți avea problemele de colectare a memoriei pe care le au celelalte, dar viteza va fi puțin redusă în comparație cu programele C++ și C de aceeași natură. Dar siguranța suplimentară oferită de Garbage Collection poate merita. Există găuri de securitate și în aceste limbaje, în special în VM în care rulează programele, dar găurile sunt mai puține decât în cazul alternativei.

Există și alte limbaje de programare pe care le puteți folosi. Cele mai multe dintre aceste limbaje sunt dinamice și pot fi destul de lente decât cele pe care le-am enumerat deja. Aceste programe sunt Python, Ruby și o mulțime de altele. Dacă doriți să combinați viteza și siguranța împreună, vă sugerăm să alegeți limbajele de tip sigur care folosesc un VM, C# sau Java. Celelalte sunt prea lente sau nu sunt suficient de sigure, cu excepția cazului în care sunteți un expert în limbajul respectiv.

Previous post Îngrijirea părului, imposibilă fără o perie ceramică de calitate
cadouri copii Next post Ce cadouri poti cumpara pentru copii?