Ce trebuie sa iei in cosidereare cand cumperi scaune de birou

La fel de important ca salteaua ideala pe care dormim, scaunul de birou pe care il folosim trebuie sa fie ergonomic si de inalta calitate.

Suntem foarte pretentiosi cand vine vorba de cumpararea unei saltele, dar acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru un scaun, pana la urma putem petrece mai mult timp pe el decat in pat.

Scaunele adecvate sunt importante nu numai pentru confortul utilizatorului, ci si pentru sanatate. Dimensiunile prost dimensionate si lipsa ajustarilor pot cauza probleme la coloana vertebrala, umeri, gat si brate, care de obicei cauzeaza absente la locul de munca.

Dar cum sa alegi scaunul de birou ideal dintre atatea optiuni?

Topmob-design.ro o are o gama larga de scaune, potrivite pentru toate tipurile de utilizatori. Toate sunt produse pe baza celor mai stricte standarde ergonomice si de calitate.

In primul rand, analizati profilul utilizatorului si mediul. Exista modele de scaune pentru posturi operationale, interlocutori, insotitori, telemarketing, manageri, directori si presedinti si fiecare are particularitatile si caracteristicile sale de utilizare.

Un detaliu important este alegerea de scaune de birou pivotante cu rotile potrivite tipului de podea din camera.

Rotile cu banda de rulare din PU sunt potrivite pentru podele reci, ceramice sau din lemn, deoarece previn zgarieturile si sunt mai silentioase. Camerele cu mocheta sau mocheta au nevoie de roti din nailon, unde scaunele aluneca mai bine.

Este esential sa verificati ergonomia modelelor in functie de utilizarea acestora. In cazurile de sezut prelungit, ajustarile oferite trebuie sa permita pozitia perfecta a bratelor si picioarelor.

Practic, genunchii trebuie sa formeze un unghi de 90 de grade cu talia, iar picioarele trebuie sa fie plate pe podea. Antebratele trebuie sa se sprijine confortabil pe cotierele scaunului, facilitand tastarea fara a incorda incheieturile.

Aceasta parte merita o atentie speciala. Ca si in cazul oricarui produs pe care il cumparam, scaunele pot fi de calitate buna sau proasta. Nu te lasa descurajat doar de aparenta.

Este foarte important sa se observe robustetea componentelor, greutatea si grosimea tablelor metalice utilizate. Stai jos, incearca. Fortati spatarul scaunului in timp ce este blocat pentru a-i evalua rezistenta. Verificati daca baza scaunului pivotant (partea in care sunt atasate rotile) are nervuri de armare din injectie de plastic sau aluminiu, daca are o dimensiune care sa ofere stabilitate scaunului si daca nu cedeaza usor la folosire.

Verificati si comparati mecanismele de reglare a scaunului. Fotolii mai mari cu inclinare (relax), alege cele mai robuste mecanisme pentru o mai mare durabilitate, stabilitate si confort scaunului tau. Mecanismele de relaxare din tabla subtire de otel pot ceda si lasa scaunul stramb sau cu resursa defectuoasa.

Pentru scaunele operationale cu mecanisme cu reglare independenta a inclinarii spatarului si a scaunului, trebuie efectuata si proba de blocare a componentelor in diferite puncte si testarea ca dispozitivele nu cedeaza si functioneaza corespunzator.

De asemenea, evaluati scaunele si fotoliile cu spatare din material textil, cu suport lombar si cu suport lombar cu reglare pe inaltime, acest lucru permite adaptarea si confortul utilizatorilor cu diferitele lor inaltimi.

Este esential sa alegi un model confortabil pentru tine si care sa respecte standardele ergonomice.

Acordati atentie calitatii spumei scaunului, nu numai confortului, ci si rezistentei sale, adica cat de mult revine la forma initiala dupa aplicarea unei sarcini pe ea. Faceti un test apasand puternic varful degetului in spuma si dupa aceea cat de mult spuma revine la normal.

Ai incredere in ochii tai si fa sa conteze prima impresie. Ar trebui sa va placa ceea ce vedeti, dar si sa verificati finisajul pieselor din plastic, cusaturile, vopsirea si fixarea componentelor.

Exista scaune cu diferite tipuri de reglaje.

Un scaun model de director sau presedinte poate avea un mecanism de tip Relax, care inclina spatarul si aceasta presiune de inclinare poate fi si reglata, facand miscarea mai lina sau mai ferma, in functie de greutatea utilizatorului. Opteaza pentru versiunea inclinata.

Un scaun operational poate avea mecanismul Asyncron, care permite pozitionarea scaunului si inclinarea spatarului independent, pe langa inaltimea independenta a spatarului.

Cotierele reglabile pe inaltime sunt ideale pentru scaunele de birou si operationale care necesita o ergonomie mai mare. Pe langa inaltime, puteti opta si pentru brate cu reglare a distantei longitudinale, asa-numitele brate 2D, si rotatie, bratele 3D.

In functie de profilul utilizatorilor, timpul pe care il vor petrece pe scaun si miscarile pe care trebuie sa le efectueze pentru a-si indeplini sarcinile, echipa Functionala sfatuieste ce ajustari sunt importante pentru confort si sanatate.

Una dintre cele mai frecvente greseli atunci cand alegeti un scaun de birou este sa luati in considerare doar pretul, adica sa il alegeti pe cel mai ieftin. Chiar daca par fiabile, scaunele ieftine adesea nu ofera confort si durabilitate adecvate. Se pot rupe rapid, ceea ce va cauza neplaceri si daune. Un scaun de buna calitate va dura multi ani, asigurand bunastare pentru utilizatori si economii pentru companie.

Multe scaune de birou ieftine se sparg in perioada de garantie de 3 luni impusa de lege sau, in afara acestei perioade, au nevoie de ceva reparatii iar clientul nu poate obtine piese de schimb, chiar daca este dispus sa plateasca pentru ele.

Atunci cand evaluati pretul produsului, verificati si daca firma ofera asistenta tehnica post-vanzare. Multe scaune din Romania care sunt importate din China, de exemplu, sunt vandute doar complete. O piesa sparta ar putea insemna nevoia de a cumpara un scaun nou. Ieftin poate fi scump. Chiar daca scaunul nu este pentru cine il cumparati, testati produsul intr-un magazin. Cumparatorul trebuie sa stea jos, sa stea cateva minute, sa ajusteze posibilele ajustari, sa simuleze conditiile de utilizare in mediul de lucru, sa verifice ergonomia, calitatea componentelor si a finisajului si confortul.

Previous post Un loc care ne ofera cele mai ieftine telefoane second hand
Next post Solutii de curatare a jantelor – Cum sa va intretineti jantele si sa economisiti timp si bani