Cea mai buna cafea din lume

Când am luat în considerare cele mai bune cafele din lume, m-am dus la Specialty Coffee Association of America (SCAA) pentru cercetare. Ei sunt organizația care stabilește standardele de calitate pentru cafeaua de specialitate, pe care publicul o numește cafea „gurmet”. Toate cafelele de specialitate folosesc boabe arabica. Cealaltă categorie este fasolea robusta, care are o calitate gustativă inferioară celei arabice. În cadrul acestor categorii, există mai multe soiuri de fasole. Fasolea Arabica este cultivată la o altitudine mai mare decât robusta.

Cafeaua este a doua marfă comercializată în prezent în lume și este clasificată într-un mod similar cu vinul. Acest eveniment se numește „cupping” și are un set de standarde stricte. Câștigarea unei cupe este foarte prestigioasă și are un efect direct asupra prețurilor pe care un cultivator de cafea le poate obține pentru recolta sa.

Istoria acestor câștigători „cupping” a arătat că trei zone ale lumii produc cei mai mulți câștigători. Interesant este că aceste regiuni au o latitudine foarte asemănătoare când se uită la harta lumii. Cele trei regiuni sunt Etiopia, Sumatra și Panama.

Cafea din Etiopia/Kenyan (Africa)

Cafeaua etiopiană este aromată, foarte aromată și, de asemenea, cunoscută ca fiind unele dintre cele mai bune cafele din lume. Este, de asemenea, originea tuturor cafelei. Poporul etiopian are o legendă care spune că un păstor de capre a descoperit cafeaua etiopienă în jurul anului 850 d.Hr. Această legendă spune că păstorul de capre a observat că oile lui erau foarte entuziasmate și aproape dansau după ce a mâncat fructe de pădure roșii dintr-un copac. Legenda fondatorului continuă spunând că păstorul a luat probe pentru el însuși din fructele roșii și i-a luat acasă soției sale, care a insistat să le ducă la călugări. Se presupune că călugării au aruncat boabele în foc și au observat mirosul delicios pe care îl produceau boabele. Se spune că călugării au scos boabele de pe foc și au fiert fructele în apă pentru a crea băutura pe care o cunoaștem acum sub numele de cafea etiopiană.

Dacă această legendă este adevărată, sau de fapt doar legenda este pentru totdeauna un mister. Indiferent, cafeaua etiopiană a fost folosită pentru ceremoniile religioase. Aceste ceremonii se desfășoară și astăzi și dacă un invitat este invitat să participe la ceremonie, se știe că este o experiență foarte frumoasă.

La nivel local, cafeaua etiopienă este servită fie cu zahăr, fie, în unele părți ale Etiopiei, cu sare. Laptele sau orice tip de smântână nu sunt niciodată folosite în fabricarea berii în mod tradițional. Procesul de preparare a cafelei variază în funcție de regiune. În unele regiuni este prelucrat uscat, iar în alte regiuni este spălat. Cafeaua etiopiană găsită astăzi în magazine este procesată uscat.

Procesul este adesea epuizant și, împreună cu importul, se adaugă motivului pentru care cafeaua etiopiană poate fi scumpă.

Atunci când consumatorii cumpără cafea etiopienă pentru a fi preparată acasă, este înțelept să ia în considerare cafeaua etiopienă din comerț echitabil. Motivul evident pentru a lua în considerare comerțul echitabil este ca producătorii acestui produs minunat să poată culege beneficiile muncii lor grele. Cafeaua etiopiană are o istorie bogată, îndrăzneață și captivantă și un gust care a fost favorizat de mulți oameni de mult timp.

Cafea Sumatra (Indonezia)

Cafeaua Sumatra provine de pe insula din Indonezia numită Sumatra. Gustul cafelei Sumatra este picant, pe bază de plante și foarte distinct. Este considerată una dintre cele mai bune cafele din lume și a fost introdusă pentru prima dată de olandezi în jurul anului 1699, când olandezii au vrut să țină pasul cu cererea de cafea în Europa. Comercianții olandezi cunoșteau diferența dintre boabele de cafea Sumatra și alte boabe de cafea după aspect, care au formă neregulată și verde strălucitor.

Cafeaua Sumatra este una dintre cele mai bune cafele din lume și are o aciditate scăzută, ceea ce o face foarte favorită printre alte tipuri de cafea. Fasolea este cultivată de obicei în plin soare și fără substanțe chimice. Un tip foarte popular de cafea Sumatra, dar complet dezgustător în opinia multor oameni, este cafeaua kopi luwak Sumatra. Cafeaua kopi luwak este boabe de cafea care au fost consumate de micul animal cunoscut sub numele de luwak. După ce luwak-ul digeră și excretă boabele de cafea, sătenii locali colectează boabele excretate și le prăjesc. Se spune că aceste fasole excretate și prăjite costă aproximativ 300 de dolari pe liră. Desigur, nu toată cafeaua de Sumatra provine din excrementele luwak-ului. Există și multe alte soiuri de cafea Sumatra.

Majoritatea boabelor de cafea Sumatra sunt procesate folosind metoda de procesare umedă și uscată. Această metodă de procesare este un alt motiv pentru care cafeaua Sumatra este atât de populară. Acum, alte tipuri de boabe de cafea sunt procesate folosind fie o metodă umedă, fie o metodă uscată, aproape niciodată ambele.

Atunci când cumpără cafea Sumatra pentru utilizare acasă, o persoană ar trebui să încerce să cumpere cafea Sumatra din comerț echitabil. Boabele de comerț echitabil pot fi găsite la diverși comercianți online și, de asemenea, la comercianții cu amănuntul de cafea gourmet. Acest lucru asigură că cultivatorii beneficiază de toată munca grea pe care o depun în cultivarea acestei cafele delicioase.

Next post Istoria cafelei