Copilul tau adora sa danseze? Du-l la cursuri de dans!

Ai observat vreodata ca copiilor le place sa danseze? Creativitatea si exprimarea de sine sunt vitale pentru bunastarea copilului tau, iar dansul este o modalitate distractiva de a-ti face copilul activ. Du-l la cursuri dans sportiv pentru copii, la Dancevision! Dansul are atat de multe avantaje, de la forma fizica pana la cresterea increderii in sine si a creativitatii. Dar cum il incurajezi?

 

Copilul tau nu trebuie sa devina un dansator profesionist daca nu vrea, dar exista prea multe avantaje. Iata cum sa-ti faci copilul sa culeaga beneficiile dansului.

 

Beneficiile fizice ale dansului pentru copii

 

Dansul promoveaza dezvoltarea neurologica: atunci cand unui copil ii place muzica si invata sa danseze in ritmurile acesteia, ii stimuleaza creierul. Acest lucru ii imbunatateste abilitatile cognitive, precum si sanatatea neurologica.

 

Dansul iti mentine copilul in forma: copilul tau isi poate imbunatati rezistenta si energia prin dans. De asemenea, incurajeaza forta si dezvoltarea musculara. Sa nu uitam ca este cardio, asa ca ii mentine si inima sanatoasa. Deoarece este expresiv, ar putea fi o solutie excelenta pentru copiii care au o aversiune fata de exercitii fizice.

 

Dansul imbunatateste flexibilitatea: uita-te la balerine. Copilul tau nu trebuie sa devina un contorsionist, dar dansul il poate face mai suplu. Flexibilitatea poate reduce sansele de ranire. De asemenea, pe langa faptul ca face miscare, ii imbunatateste fluxul de sange catre muschi.

 

Dansul incurajeaza copilul sa se poarte mai bine: dansul este excelent pentru coloana vertebrala. Dansatorii sunt invatati cum sa-si controleze corpul pentru a-si sustine in mod optim propria greutate. Daca copilul tau invata sa danseze, postura lui se va imbunatati.

 

Dansul imbunatateste echilibrul: in conformitate cu cele de mai sus, dansul ii ofera si un echilibru mai bun. Intreaga poziti ese imbunatateste. Acest lucru il mentine centrat si este, de asemenea, necesar pentru muschii si spatele sau.

 

Dansul este ritmic: S-ar putea sa crezi ca ritmul este ceva ce face parte din divertisment, dar simtirea lui ii poate imbunatati sanatatea generala. Ca si in cazul muzicii, ii imbunatateste rationamentul cognitiv, dezvoltand creierul. De asemenea, il ajuta sa ramana relaxat si ii imbunatateste sanatatea mintala.

 

Dansul este o eliberare: dansul necesita energie. Copilul tau nu ar trebui sa danseze pana la epuizare, dar este o iesire pentru hiperactivitate retinuta. Acest lucru le poate imbunatati, de asemenea, somnul, concentrarea si rutina.

 

Beneficiile mentale ale dansului pentru copii

 

Dansul sporeste increderea: daca copilul tau este primit intr-un grup si i se permite sa arate ce poate, se va simti bine. Dansul ii permite copilului sa preia conducerea. Se va obisnui cu un public, iar stima de sine va fi sporita. Acest lucru il poate ajuta in alte domenii, cum ar fi vorbirea in public sau performanta.

 

Dansul incurajeaza aprecierea artei: este logic ca daca copilul tau practica o arta, intelegerea lui asupra artei in sine se va imbunatati. Acest lucru ii largeste cunostintele si gusturile. Copiii vor fi expusi la multe stiluri muzicale si culturi diferite in dans.

 

Dansul iti mentine copilul motivat si inspirat: ca si in orice alt sport sau activitate, copilul tau invata sa persevereze. Este adesea trecut cu vederea faptul ca dansul il va invata pe copilul tau sa invete din greselile sale si sa continue. Acest lucru in sine este un stimulent al increderii.

 

Dansul Incurajeaza obiceiurile bune: dansul se bazeaza pe rutina. Copilul tau va invata sa ajunga la timp, sa isi respecte angajamentele si sa exerseze. Sunt predate si alte abilitati de viata, cum ar fi respectarea instructiunilor, cooperarea, responsabilitatea si pregatirea.

 

Dansul poate imbunatati comunicarea: du toate beneficiile cognitive ale dansului, combinate cu cresterea increderii, copilul tau va deveni mai bun la comunicare. Dansul este o forma de auto-exprimare si de povestire. Aceste abilitati se vor traduce in alte domenii ale vietii lor, cum ar fi vorbirea.

 

Dansul este creativ: este o arta. Daca copilul tau participa la ea, ii va stimula creativitatea. Dansatorii sunt intotdeauna incurajati sa faca freestyle. Cand copilul tau invata sa se exprime, creativitatea lui va deveni o forta care trebuie luata in considerare.

 

Totul este conectat. Daca copilul tau are un corp puternic care poate gazdui o minte puternica, va experimenta lumea diferit. Tine minte ca vorbim despre arta, care a fost intotdeauna considerata emotionala, daca nu spirituala.

 

Beneficiile emotionale ale dansului pentru copii

 

Dansul imbunatateste valoarea de sine: gandeste-te la modul in care acest lucru poate imbunatati constientizarea de sine a copilului. Daca au cu ce sa fie mandri, se vor iubi mai mult. Aceasta ar putea fi chiar o metoda importanta de combatere a agresiunii, a depresiei, a anxietatii si a traumei. Dansul invata si empatia, care are potentialul de a reduce si mai mult aceste probleme.

 

Dansul este distractiv: Suna ciudat, dar nu ai prefera sa fie copilul la o clasa de dans decat sa stea in fata unui televizor? Copiii nu vor sa se plictiseasca. Dansul poate imbunatati starea de spirit a copilului tau.

 

Dansul pune accentul pe limbajul corpului: dansul poate (si va) intari capacitatea copilului de a comunica non-verbal. Nu numai ca limbajul corpului se va imbunatati, dar vor invata si sa citeasca mai bine pe ceilalti. Aceasta este o abilitate de viata valoroasa.

 

Dansul este o iesire emotionala: toata lumea are nevoie de ceva prin care sa isi poata exprima sentimentele. Dansul este perfect pentru nevoile emotionale ale copilului tau. Dansul este cathartic. Poate regla foarte mult comportamentul copilului, precum si sentimentele acestuia. Facand acest lucru, elibereaza stresul si indeparteaza frustrarea.

 

Dansul este o activitate sociala: dansul incurajeaza socializarea. Cursurile de dans nu sunt de obicei unul la unul. Copilul tau va avea ocazia sa-si faca noi prieteni. Acest lucru ii va oferi un loc in care sa se potriveasca si sa se simta conectat cu ceilalti.

 

 

implanturi-dentare Previous post Derutat de atatea tipuri de implanturi dentare? Iata care se potriveste cel mai bine situatiei tale!
Next post Produse pentru casa la cele mai mici preturi