cum tratam arsurile solare

Cum se trateaza arsurile solare?

Arsurile solare sunt unele dintre cele mai mari probleme in momentul in care stai extrem de mult la soare si de aceea este recomandat sa folosesti protectie. Daca vrei sa afli cum tratam arsurile solare atunci poti citi informatiile de mai jos:

Incercati aceste sfaturi de autoingrijire pentru ameliorarea arsurilor solare:

 • Luati un analgezic. Pentru ameliorarea durerii, luati un analgezic fara prescriptie medicala cat mai curand posibil dupa ce ati luat prea mult soare. Exemplele includ ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele) si acetaminofen (Tylenol, altele). Sau incercati un gel analgezic pe care il aplicati pe piele.
 • Raciti pielea. Aplicati pe pielea afectata un prosop curat umezit cu apa rece de la robinet. Sau faceti o baie rece cu bicarbonat de sodiu adaugat – aproximativ 2 uncii (60 de grame) o cada. Raciti pielea timp de aproximativ 10 minute de cateva ori pe zi.
 • Aplicati o crema hidratanta, lotiune sau gel. O lotiune sau un gel de aloe vera sau o lotiune de calamina poate fi linistitoare. Incercati sa raciti produsul in frigider inainte de aplicare. Evitati produsele facute cu alcool. Puteti gasi si o crema protectie solara.
 • Beti apa suplimentara pentru o zi. Acest lucru ajuta la prevenirea deshidratarii.
 • Lasati veziculele in pace. O vezicula intacta poate ajuta pielea sa se vindece. Daca o vezicula se sparge, taiati pielea moarta cu o foarfeca curata si mica. Curatati usor zona cu sapun usor si apa. Apoi aplicati un unguent antibiotic pe rana si acoperiti-o cu un bandaj antiadeziv.
 • Tratati delicat pielea care se descuameaza. In cateva zile, zona afectata poate incepe sa se decojeasca. Acesta este modul in care corpul scapa de stratul superior al pielii deteriorate. In timp ce pielea se exfoliaza, continua sa folosesti crema hidratanta.
 • Luati un medicament impotriva mancarimii. Un antihistaminic oral, cum ar fi difenhidramina (Benadryl, Chlor-Trimeton, altele) poate ajuta la ameliorarea mancarimii pe masura ce pielea incepe sa se decojeasca si sa se vindece dedesubt.
 • Aplicati o crema medicinala linistitoare. Pentru arsuri solare usoare pana la moderate, aplicati crema fara prescriptie medicala cu hidrocortizon 1% in zona afectata de trei ori pe zi timp de trei zile. Incercati sa raciti produsul in frigider inainte de aplicare.
 • Tratati ochii arsi de soare. Aplicati un prosop curat umezit cu apa rece de la robinet. Nu purtati lentile de contact pana cand simptomele oculare nu dispar. Nu va frecati ochii.
 • Protejati-va de expunerea ulterioara la soare. In timp ce arsurile solare se vindeca, stati departe de soare sau utilizati alte masuri de protectie solara. S-ar putea sa incercati un produs care are creme hidratante si protectie solara.
 • Evitati aplicarea produselor care se termina cu „-caina”, cum ar fi benzocaina. Astfel de creme pot irita pielea sau pot provoca o reactie alergica. Benzocaina a fost asociata cu o afectiune rara, dar potential mortala, care scade cantitatea de oxigen pe care o poate transporta sangele (methemoglobinemie).

 

Nu utilizati benzocaina la copiii mai mici de 2 ani fara supravegherea unui furnizor de servicii medicale. Daca sunteti adult, nu utilizati niciodata mai mult decat doza recomandata si luati in considerare sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a o utiliza.

Previous post Un avocat bun intervine providential in restabilirea dreptatii
Next post Cum functioneaza filtrele cu nisip pentru piscina?