
De unde sa cumparam seminte de calitate?
Te-ai hotarat sa iti amenajezi propria gradina urbana si nu stii de unde sa cumperi seminte organice, certificate si de calitate? Una dintre cele mai usoare optiuni este sa depozitam semintele pe care plantele noastre le produc in borcane de sticla, pastrandu-le in locuri uscate si intunecate pentru a le semana in patul de samanta in anul urmator.
Totusi, daca aceasta este prima ta „recolta” sau pur si simplu vrei sa incerci o noua leguma, planta sau floare, cel mai bine este sa gasesti un furnizor de renume care sa vanda seminte certificate ecologice in orasul tau sau prin intermediul e-commerce dedicat horticulturii sustenabile.
Gama de seminte legume Esenzi nu sunt modificate genetic sau tratate cu substante chimice care le modifica natura. In acest fel, este posibil sa pastram speciile autohtone din zona noastra obtinand in acelasi timp arome autentice. Cand vine vorba de a avea propria gradina acasa si de a ne bucura de toate beneficiile pe care le poate oferi a putea creste, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-i facem este alegerea semintelor.
Acesta este un factor de baza si foarte important care va avea o mare influenta asupra rezultatului pe care il vom obtine in timp si, mai ales, asupra faptului ca plantele noastre pot inflori cat mai sanatoase si puternice.
De aceea, o idee foarte buna atunci cand cumperi seminte pentru a creste si pentru a putea compara intr-un mod foarte simplu intre diferitele tipuri disponibile pe piata, este sa vizitezi un site specializat in acest sector precum un grow shop online.
Aici putem gasi cu usurinta si comod un catalog larg de seminte de toate soiurile si tipurile, pentru a le putea alege pe cele care se potrivesc cel mai bine cerintelor si gusturilor noastre, precum si toate produsele si instrumentele care ne pot fi cele mai utile la timpul de a optimiza la maximum sarcina de cultivare.
In plus, iti vei asigura o recolta care iti asigura in mod natural seminte de calitate, pe care le poti salva cu deplina liniste pentru sezonul urmator. Aminteste-ti: fiecare planta sau leguma are un anumit sezon de plantare, este esential sa cunosti sezonul corect al anului pentru a planta seminte organice si pentru a obtine rezultate excelente.
In lunile de toamna este un moment bun pentru a planta usturoi, mazare sau fasole. In schimb, va trebui sa mai asteptam cateva luni, februarie sau martie, pentru a folosi semintele de salata verde, rosii, dovlecei, fasole sau capsuni. In cele din urma, august si iulie sunt lunile perfecte pentru a cultiva spanac sau conopida.
Unul dintre primii factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand urmeaza sa cumparam pentru prima data seminte pentru gradina noastra privata, este ca exista diferite tipuri dintre care putem alege. Nu toate semintele sunt la fel, nici nu au aceleasi caracteristici sau sunt ingrijite la fel, asa ca este important sa ne informam bine despre toate variantele care exista si sa le dobandim pe cele care se potrivesc cel mai bine gusturilor noastre personale sau felul in care noi, cel cu care ne va fi mai confortabil sa lucram.
De exemplu, un tip de samanta care este in prezent foarte popular in randul utilizatorilor este autoinflorirea sau numita si automata. Caracteristica lor principala este ca sunt foarte usor de cultivat, deoarece nu este necesar sa schimbi orele de lumina solara sau sa indepartezi plantele masculi in timpul procesului.
In acest fel, semintele autoinfloritoare sunt perfecte pentru a fi cultivate in orice perioada a anului indiferent de frig si multi incepatori opteaza pentru ele in primele lor incursiuni in lumea cultivarii deoarece au un tratament mult mai simplu si mai accesibil decat celelalte seminte. In plus mult mai rapid pentru a obtine rezultate in mai putin timp. O alta varianta foarte interesanta pe care o avem la dispozitie este sa alegem sa cultivam asa-numitele seminte feminizate in gradina noastra. Acestea se caracterizeaza prin producerea exclusiva de plante femele fara nici un tip de cromozom masculin, ceea ce va favoriza recoltarea si va impiedica polenizarea plantelor noastre.
Prin urmare, achizitionarea semintelor feminizate poate facilita foarte mult sarcina de a creste, mai ales atunci cand nu avem inca prea multa experienta in sector, astfel incat recolta noastra sa poata inflori 100% si in siguranta.
Cresterea din seminte nu este complicata. Desigur, este important sa respecti instructiunile de adancime de plantare de pe ambalaj, sa le dai suficienta apa pentru ca solul sa nu se usuce si sa le verifici la fiecare doua zile. De asemenea, satisfactia care vine de la a vedea primul lastar verde este greu comparabila cu nimic. Un lucru de retinut este sa nu exagerezi cu udarea, deoarece in aceasta etapa plantele sunt mai sensibile la putregaiul radacinilor.
Gasirea soiurilor de plante pe care le dorim poate fi o sarcina complicata, nu tot ce putem creste intr-o gradina sau un ghiveci poate fi gasit intr-un rasad. In pepiniere vei gasi cele mai populare soiuri, dar nu vor oferi neaparat diversitate. Soiurile neobisnuite sau traditionale sunt uneori disponibile doar ca seminte. De aceea, unul dintre avantajele de a-ti incepe gradina cu seminte este numarul de optiuni disponibile: soiuri de rosii care se adapteaza perfect climatului nostru, sau un soi de dovlecel ceva mai compact de cultivat in recipiente, culturi rare, greu de cultivat.
Rasadul nu este scump, dar in comparatie cu un pachet de seminte, da. Intr-un pachet de seminte poti obtine multe plante din soiul pe care l-ai ales, atat de multe incat cu siguranta iti vor oferi mai multe recolte. De asemenea, semintele pot fi pastrate pentru perioade lungi de timp daca sunt lasate intr-un loc racoros si uscat. Asa ca daca nu le plantezi pe toate, poti incerca sezonul urmator!