implanturi-dentare

Derutat de atatea tipuri de implanturi dentare? Iata care se potriveste cel mai bine situatiei tale!

Ai pierdut unul sau mai multi dinti? Indiferent de cauza sau de varsta pe care o ai, nu mai sta pe ganduri, pentru ca exista un singur tratament care elimina pe termen lung toate riscurile pe care le presupune existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala!

Medicii stomatologi de la Dental Premier, spre exemplu, iti vor recomanda, fara exceptie, inserarea unui implant. Progresele cercetarii din domeniul medical si cele ale tehnologiei au facuta posibila aparitia mai multor tipuri de implanturi dentare. Prin urmare, se gaseste solutia potrivita pentru fiecare pacient in parte, indiferent de varsta sau de particularitatile problemei cu care se confrunta.

implanturi-dentare

Implanturi dentare plasate direct in os

Procedura recomandata pentru majoritatea pacientilor consta in inserarea in osul mandibulei sau al maxilarului a unui surub de mici dimensiuni, fabricat din titan, zirconiu sau alt material biocompatibil cu organismul. Surubul inlocuieste radacina dintelui pierdut si sustine o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural. Procedura este posibila atunci cand se intervine rapid dupa pierderea dintelui, astfel ca nu apar probleme precum tasarea oaselor mandibular si maxilar.

Implanturi dentare plasate direct in os sunt si cele zigomatice, insa in cazul lor se utilizeaza o procedura speciala. Pentru pacientii care sufera de resorbtie osoasa severa, sunt folosite suruburi cu o lungime mai mare, care sunt inserate in maxilarul superior, dupa care strabat sinusurile, pentru ca varful lor sa fie ancorat direct in osul pometelui, cunoscut sub denumirea stiintifica de os zigomatic.

Implanturi dentare subperiostale

Unii pacienti nu au suficient os natural sanatos capabil sa sustina suruburile, dar nu doresc nici sa se supuna unor proceduri de marire osoasa, in vederea unei reconstructii.

In aceste cazuri, solutia optima este reprezentata de folosirea unui schelet complex din titan, realizat cu ajutorul tehnologiei laser. El este creat in asa fel incat sa acopere in totalitate osul maxilar sau mandibular si, in consecinta, sa ofere un suport stabil si precis pentru dintii ficsi definitivi.

Acest sistem unic prezinta numeroase avantaje pentru pacienti. De pilda, micro-suruburile sunt ancorate in os cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat in mod personalizat. In acest fel, sunt evitate formatiuni anatomice si defecte osoase care altfel ar trebui rezolvate. In plus, fixarea asigurata este perfecta si nu e necesar timp de asteptare pentru vindecare.

Implanturi dentare in aceeasi zi

Tratamentul efectuat cu cea mai mare rapiditate – dar la fel de eficient ca toate celelalte – permite plasarea unei coroane dentare provizorii fixe in cel mult 24 de ore dupa inserarea suruburilor. Procedura, cunoscuta tocmai de aceea sub numele de „dinti intr-o zi“, este adresata persoanelor – de obicei de varsta a treia – care si-au pierdut toti dintii ori mai au numai cativa, si aceia cu indicatie de extractie.

Procedura este caracterizata printr-o eficienta sporita datorita faptului ca lucrarea este atasata pe doua tipuri de implanturi: unele drepte, iar celelalte angulate la 35 de grade. Dupa o perioada necesara pentru acceptarea acestora de catre organism, lucrarea fixa provizorie este inlocuita cu cea definitiva, care va fi folosita fara probleme pe parcursul mai multor decenii.

Mergi la clinica stomatologica si intreaba medicul dentist ce implanturi dentare sunt recomandate pentru tine!

Previous post Cum stii ce brand de oje semipermanente sa alegi? Iata cateva indicii ale calitatii!
Next post Copilul tau adora sa danseze? Du-l la cursuri de dans!