In ce consta etapa chirurgicala a inserarii unor implanturi dentare? Procedura este esentiala!

Orice persoana adulta care a pierdut unul sau mai multi dinti poate sa beneficieze, indiferent de varsta, de tratamentul cu implanturi dentare. Procedura nu este nici complicata, nici dureroasa, iar beneficiile pe care le aduce sunt numeroase si durabile.

Pacientii care inca mai au ezitari renunta la acestea in momentul in care afla din timp modul in care urmeaza sa se petreaca lucrurile. Incepand din momentul in care viziteaza pentru prima data clinica de medicina dentara si pana cand pot folosi noii dinti ficsi definitivi, ei trec prin mai multe etape.

Etapa de pregatire a tratamentului cu implanturi dentare

La prima vizita pe care pacientul o efectueaza in clinica stomatologica Dental Premier, medicul colecteaza toate informatiile posibile despre starea sa de sanatate. Pe langa consultul propriu-zis, se realizeaza radiografii si este utilizat inclusiv computerul tomograf, cu ajutorul caruia se face o simulare virtuala a intregii proceduri.

In anumite cazuri, este recomandata chiar si efectuarea unor analize de laborator mai complexe, care vizeaza nu doar cavitatea bucala, ci starea de sanatate a organismului in ansamblu. Acestea se impun, de exemplu, in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ce reprezinta contraindicatii relative pentru tratament, cum sunt diabetul sau anumite boli autoimune.

Etapa chirurgicala a tratamentului cu implanturi dentare

In aceasta etapa esentiala a tratamentului, are loc inserarea in osul maxilar sau mandibular a unor suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, zirconiu, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman.

Procedura dureaza aproximativ 30 de minute, iar in tot acest timp pacientul se afla sub efectul anesteziei, astfel incat nu resimte nici macar cea mai mica senzatie de durere sau disconfort. Prin urmare, cea mai mare temere a multor pacienti ai clinicilor stomatologice se dovedeste total nejustificata.

Dupa efectuarea operatiei, trebuie asteptat, de la caz la caz, intre 2 si 6 luni, pentru ca implantul sa se prinda sau sa se sudeze in os, in cadrul unui proces care este cunoscut sub denumirea de osteointegrare.

implanturi dentare

Etapa protetica a tratamentului cu implanturi dentare

Odata ce noile suruburi au fuzionat cu osul, debuteaza ultima etapa a procedurii, si anume cea protetica. Aceasta incepe prin realizarea unei mici incizii in dreptul implantului. Ulterior, are loc montarea unui conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei.

Cu ajutorul unui bont de transfer, este luata amprenta pentru viitoarea lucrare, ce urmeaza sa fie realizata in laboratorul de tehnica dentara. In final, dintii definitivi sunt fixati fie prin cimentare, fie prin insurubare si, de atunci inainte, vor arata si se vor comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.

Increderea in sine este recapatata, in momentul in care pacientii isi dau seama ca pot sa zambeasca si sa vorbeasca din nou in public, fara teama ca vor lasa o impresie dezagreabila. Prin urmare, viata lor sociala este mult imbunatatita.

De asemenea, toate persoanele care beneficiaza de tratamentul cu implanturi dentare apreciaza faptul ca pot sa se bucure din nou de mancarurile preferate, indiferent cat de crocante, de lipicioase, de reci sau de calde sunt acestea.

Daca ti-ai pierdut dintii, nu mai sta pe ganduri! Apeleaza chiar acum la cea mai eficienta procedura, de ale carei efecte pozitive te vei bucura de-a lungul mai multor decenii!

 

 

Previous post Ce este si cum se trateaza sindromul de tunel cubital?
Next post Decryso, destinatia online a omului elegant