solutie spalat parbriz

La ce sa fim atenti cand alegem o solutie de spalat parbriz pe timpul iernii?

Acum ca este iarna, multi dintre noi folosesc sistemele de stergatoare si lichide pentru a curata murdaria, inghetul si zapada usoara de pe parbriz. Cand vine timpul sa completati rezervorul, exista cateva lucruri de avut in vedere, inclusiv faptul ca nu toate lichidele de stergator sunt create in mod egal.

In primul rand, este important de mentionat ca nu trebuie sa umpleti niciodata rezervorul de lichid de spalare cu apa plata. Cand vremea devine suficient de rece, H20 obisnuit se va transforma intr-un bloc urias inghetat care poate crea un pericol pentru siguranta pe drum. Fluctuatiile de temperatura care apar in compartimentul motorului pot face, de asemenea, ca apa sa devina un teren de reproducere pentru mucegai. Lichidele adecvate contin antigel care ajuta la mentinerea acestuia in stare lichida si fara bacterii.  Este important sa gasiti o solutie de spalat parbriz de calitate care sa functioneze tot anul.

Exista o multime de marci si tipuri de lichide de spalare a parbrizului pe piata, lucru pe care il vei descoperi cand intri in orice magazin auto sau  departament de piese de schimb . Asigurati-va ca alegeti unul care este proiectat pentru climatul in care functioneaza vehiculul. Uneori, eticheta poate fi pentru tot sezonul sau pentru iarna, dar ar trebui sa arate si cea mai scazuta temperatura la care poate functiona un anumit fluid, cum ar fi -40 sau -45 C. Daca aveti dubii, intrebati un expert de la ghiseu.

Diferite companii pot pune, de asemenea, ingrediente speciale in solutiile lor pentru a oferi beneficii suplimentare. De exemplu, lichidul de spalat parbriz MotoMaster Winter include detergent pentru o putere suplimentara de indepartare a murdariei. Rain-X De-Icer dispune de tehnologia proprie cu bile care respinge ploaia, lapovita si zapada, impiedicand-o sa se lipeasca de parbriz. La Lecoimpex puteti gasi mai multe tipuri de solutii.

Adaugarea lichidului in rezervor este aproape intotdeauna o sarcina simpla – la majoritatea vehiculelor, pur si simplu deschideti capota, localizati rezervorul (consultati manualul de utilizare daca nu il gasiti) si scoateti capacul si turnati pana cand linia de umplere este atinsa. Sau pur si simplu faceti-o data viitoare cand va aduceti masina la reprezentanta pentru service.

Cum se reumple lichidul de spalare a parbrizului

Spre deosebire de uleiul de motor si alte fluide din vehiculul dumneavoastra, lichidul de spalare a parbrizului nu se defecteaza si nu trebuie schimbat niciodata. Prin urmare, nu exista o procedura specificata pentru schimbarea lichidului de spalare a parbrizului.

Acestea fiind spuse, daca lichidul scade, il puteti completa folosind urmatorii pasi:

  • Deschideti capota vehiculului dvs.
  • Gasiti capacul rezervorului spalatorului de parbriz. Acesta va fi fie un capac cu insurubare, fie prin presare, cu o imagine a apei pulverizate pe un parbriz.
  • Trageti capacul in sus sau desurubati-l.
  • Turnati lichidul de spalare a parbrizului in rezervor pana cand ajunge la marcajul „Plin” sau se afla in partea de sus a gatului de umplere.
  • Apasati in jos capacul rezervorului spalatorului de parbriz pana cand se fixeaza cu un clic sau insurubati capacul inapoi.
  • Inchideti capota vehiculului dvs.
Previous post Inlocuirea parbrizului Skoda la domiciliu – solutia perfecta pentru bucuresteni
Next post Tipuri de sampanie cu care vei da peste cap simturile oricarei persoane la prima intalnire