pret panouri solare fotovoltaice

Pretul unui sistem fotovoltaic in 2023

In medie, panourile solare monocristaline (cea mai eficienta optiune de panou solar) costa intre 1 si 1,50 USD per watt , ceea ce inseamna ca echiparea unui sistem de panouri solare de 6 kW (cunoscut si ca sistem solar) costa intre 6.000 si 9.000 USD . Pretul panourilor fotovoltaice variaza in functie de mai multe criterii.

Panouri solare policristaline

Mai putin eficiente din punct de vedere energetic decat panourile solare monocristaline , panourile solare policristaline costa intre 0,90 USD si 1 USD per watt, astfel incat echiparea unui sistem de panouri solare de 6 kW ar costa intre 5.400 USD si 6.000 USD , facandu-l o optiune mai accesibila.

Panouri solare cu pelicula subtire

In medie, panourile solare cu pelicula subtire costa intre 1 si 1,50 USD per watt , ceea ce inseamna ca echiparea unui sistem de panouri solare de 6 kW costa intre 6.000 si 9.000 USD . Panourile solare cu pelicula subtire sunt mai ieftine decat omologii lor, dar necesita o cantitate mare de spatiu si, prin urmare, sunt utilizate in principal in medii industriale.

Costuri de instalare a panourilor solare

Instalarea panourilor solare poate costa oriunde intre 15.000 USD si 25.000 USD . Acest pret va depinde de locatie, energia solara costand mai mult in regiunile mai indepartate de ecuator, cum ar fi Alaska, si costand mai putin pentru regiunile insorite si de cate panouri solare veti avea nevoie. Pe situl celor de la panourisolare365 poti gasi mai multe detalii.

Factori care afecteaza costurile panourilor solare

Mai multi factori unici intra in pretul panourilor solare, care sunt legati de consumul de energie electrica si de locuinta dvs. Consultati lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand calculati costurile:

Firma care vinde panourile solare

Costul panourilor solare depinde de compania de panouri solare pe care o alegeti. De la sistemul de echipamente solare in sine la costurile de instalare si la suplimente, pretul va varia de la o companie la alta si primul pas este sa luati in considerare optiunile dvs. pentru cele mai bune companii solare.

Dimensiunea, greutatea si numarul de panouri

Atunci cand se evalueaza costul panourilor solare, dimensiunea, greutatea si numarul panourilor sunt lucruri de luat in considerare. De exemplu, atunci cand determinati de cate panouri solare veti avea nevoie, exista cateva informatii pe care va trebui sa le cunoasteti:

Cat spatiu ai pe acoperis

Cate ore de soare primeste casa ta si puterea si eficienta relativa a panourilor solare fotovoltaice (PV) pe care le vei instala

Odata ce acestea sunt determinate, puteti incepe sa calculati costul.

Exista trei tipuri principale de panouri solare disponibile pentru uz rezidential. Sunt monocristaline, policristaline si cu pelicula subtire. Cele mai eficiente din punct de vedere energetic si cele mai bune panouri solare pentru casa , panourile solare monocristaline, costa intre 1 USD si 1,50 USD per watt . Panourile solare policristaline, mai putin eficiente din punct de vedere energetic, costa intre 0,90 USD si 1 USD pe watt . Panourile solare cu pelicula subtire costa intre 1 USD si 1,50 USD per watt.

Previous post De ce să investești într-un soft de management pentru restaurantul sau hotelul tău?
Next post Ce trebuie sa stim despre o hernie de disc: Cauze, simptome si tratament