Proprietatile apelor sulfuroase

Apele sulfuroase sunt un subiect interesant pentru turistii din Romania, indiferent daca sunt straini sau sunt romani. Vei gasi cazare in zonele in care poti beneficia de tratament cu aceste ape si poti vedea mai multe detalii aici. Acum, iti vom explica mai multe despre apele sulfuroase si avantajele lor asupra sanatatii.

Ce sunt apele sulfuroase

Apele sulfuroase contin cel putin 1 mg H2S, HS, S sau tiosulfat per litru sau complex. Apa coloidala sulfuroasa se prezinta ca o combinatie de sausulfuri mixte (alcaline, carbogazoase, cloruratesodiu). In apele sulfuroase, sulful se gaseste in mai multe forme (hidrogen sulfurat, sulfura libera, grupari de sulfuri, acizi polisulfuri). In momentul oxidarii, apa lasa o depunere galbena pe pahar. La noi apele sulfuroase au calitati curative. Una dintre cele mai importante surse de apa sulfurata se gaseste in Dambovita, Judetul Pucioasa. Valea Oltului, in Calimanesti, si apele sulfuroase Cozia, sunt cu adevarat minunate, atat in ​​cura externa cat si interna.

Alte zone celebre sunt Harghita Bai si Govora Bai, dar si Barzava Bai, Baile Boghis (judetul Salaj), Olanesti si cele de pe litoral: Venus si Mangalia. La Herculane, statiune amenajata pentru prima data acum 2000 de ani, pe langa apa sulfuroasa de o calitate deosebita, exista posibilitatea de a face cure cu ape termale. Datorita concentratiilor mari de sulf, care face ca apa sa aiba un gust neplacut, nu pot fi folosite ca apa de masa, ci numai ca ape medicinale.

Apele sulfuroase au indicatii in cure externe sub forma  de bai si inhalatii, datorita efectelor H2S, care trece prinpielea si prin membranele mucoase ale stomacului, caile aeriene superioare, caile bronhopulmonare si membranele vaginale. Apa de baut sulfuroasa, de obicei amestecata, are efecte asupra stimularii secretiei gastrice, asupra ficatului si asupra insulinei. Apele sulfuroase  carbogazoase au si efecte diuretice prin actiunea CO2.

Indicatiile pentru cura interna cu ape sulfuroase cu concentratii scazute sunt: boli hepatobiliare, in special diskinezii, colelitiaza si colecistita, infectii urinare, diabet si forme de otravire cu metale grele. Curele interne cu ape sulfuroase suntpracticat in Caciulata si statiunile Calimanesti, Olanesti Bai,  Herculane si Mangalia.

Apele sulfuroase sunt capabile sa vindece pe multe boli, prin continutul de hidrogen sulfurat, care este absorbit in organism prin piele, plamani si pe cale digestiva si eliminat prinpiele, intestin si rinichi. Aceste ape sunt indicate in constipatie, colita, hepatita, diabetul si intoxicatii cronice cu metale grele (mercur, plumb, zinc). Aceste ape au un efect stimulativ asupra glandelor secretoare ale pielii.

Sunt utile in tratarea afectiunilor ficatului (hepatomegalie, dispepsie), splenomegalie, boli digestive, colici, ascita, unele cazuri de febra cronica. Baile cusulfurase cu termala vindeca afectiunile pielii cum ar fi psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mancarime, acnee.

Bolile grave de piele pot fi vindecate prin utilizarea de unguente care contin concentratii mari de sulf. Baile termale sunt utile in cazuri de astm bronsic, tuse, reumatism, guta cronica si alte astfel de afectiuni. Terapia prin inhalatii cu apa sulfuroasa este indicata in ORL pentru efectele antiinflamatoare, antiseptice si de sensibilizare a mucoasei cailor aeriene superioare si traheo-bronsice. Inhalatiile si spray-urile sunt recomandate pentru pacientii cu BPOC, astm, sinuzita si rinita alergica.

inchiriere utilaje constructii Previous post Beneficiile inchirierii utilajelor la constructia unei case
Next post Marketing pentru propria afacere