Protectia impotriva hotilor – cum sa iti faci casa mai sigura

Stiati ca majoritatea spargerilor au loc in mijlocul zilei? Potrivit FBI, cele mai multe spargeri au loc la mijlocul zilei, in timp ce oamenii sunt la serviciu sau la cumparaturi – si cresc in timpul verii.  Iata o alta statistica interesanta: cei mai multi hoti doresc sa intre si sa iasa in mai putin de 10 minute, ceea ce inseamna ca fiecare pas pe care il puteti face pentru a-i incetini merita.  Nu asteptati pana plecati in vacanta pentru a va proteja casa impotriva intrusilor. Instalati din timp un sistem de securitate de la comenzi.ro.

  1. Cautati puncte vulnerabile

Plimbati-va prin exteriorul casei dvs. cu ochiul in cautarea ferestrelor care ar putea fi deschise cu usurinta sau a celor cu o vedere clara a televizorului cu ecran plat si a altor obiecte de valoare. Mai bine, contactati departamentul local de politie pentru a vedea daca ofera un control de securitate la domiciliu.

  1. Incuiati usile si ferestrele

Consiliul de prevenire a efractiilor spune ca ferestrele de la primul etaj sunt puncte de intrare in 23% din spargerile la domiciliu. Sfat: Instalati un kit de alarma fara fir. Pentru un pret rezonabil, veti primi o alarma care suna daca o fereastra este deschisa – si veti adauga liniste sufleteasca.

  1. Aveti grija de peisajul din jurul casei

Ganditi-va la tufe de trandafiri spinoase sub ferestre usor de accesat. Si tundeti arbustii, astfel incat hotii sa nu se poata ascunde in spatele lor. Aleile de pietris si aleile de acces functioneaza bine pentru a semnala un vizitator nedorit.

  1. Puneti un gard

Gardurile metalice cu zale sau ornamentale fixate de stalpi de beton functioneaza cel mai bine pentru a tine intrusii in afara. Gardurile solide cu varfuri ascutite sunt o alta optiune buna.

  1. Instalati butucuri cu cheie dubla

Potrivit Consiliului de prevenire a efractiilor, 34% dintre toti intrusii intra pe usa din fata. Butucurile cu doua chei au nevoie de doua chei, una pentru a intra si una pentru a iesi, astfel incat sa fie mai sigure.

  1. Innoiti usile si incuietorile

Usile groase din lemn sunt greu de distrus si pot impiedica o spargere. Pentru usile cu ferestre care pot fi sparte, instalati o incuietoare pentru podea pentru a impiedica un hot sa intre si sa descuie usa.

  1. Instalati detectoare de miscare

Detectoarele de miscare sunt excelente pentru descurajare. Pozitionati-le la intrari si in zone intunecate din perimetrul casei dvs. Locuiti intr-un apartament cu o parcare sau un hol intunecat? Cereti proprietarului sa actualizeze iluminatul din zonele comune.

Investiti intr-un sistem de securitate la domiciliu. Una dintre cele mai sigure modalitati de a preveni o efractie este instalarea unui sistem de alarma la domiciliu. Sau puteti sa faceti un  pas mai departe si sa instalati camere de securitate, de preferinta cu vedere pe timp de noapte si un hard disk pentru stocarea inregistrarilor video.  Bijuteriile pretioase, pasapoartele si alte documente importante trebuie lasate in grija unui seif ignifug, de preferinta incorporat intr-un perete sau fixat cu suruburi pe podea.

Previous post Poate un scuter electric sa mearga suficient de repede pentru tine?
implant dentar Next post Ce trebuie sa stii despre igienizarea unui implant dentar?