stres cabinet medical

Strategii de reducere a stresului in cabinetul medical

Te-ai intrebat vreodata cum sa scapi de stres atunci cand te indrepti catre un cabinet medical? Daca te simti anxios inseamna ca esti unul dintre multele mii de oameni care devin stresati si anxiosi in timp ce isi asteapta randul sa se prezinte la medic. Utilizarea unui soft medical performant permite medicului sa isi noteze si care sunt cei mai stresati pacienti.

Stresul in timpul asteptarii

In timp ce majoritatea pacientilor experimenteaza un anumit grad de nervozitate atunci cand vine vorba de a-si vedea medicul, pentru multi oameni timpul petrecut in asteptarea programarii lor este o situatie foarte stresanta. Cu cat asteapta mai mult, cu atat devin mai anxiosi. Pe masura ce devin mai stresati si anxietatea creste, timpul de asteptare pare mai lung si timpul pare sa treaca mai lent, facandu-i si mai stresati.

Medicul, pe langa utilizarea unui program care sa ii ofere un raport activitate medici, are si programe in care isi noteaza date despre pacienti, deci va sti ca esti stresat.

Intelegerea cauzelor stresului in asteptarea intalnirii cu medicul

Pentru multi oameni, intelegerea motivului pentru care se confrunta cu stresul in timp ce asteapta sa-si vada medicul este primul pas catre reducerea stresului pe care il simt. Nu toata lumea se confrunta cu stres in timp ce se afla la cabinetul medicului din aceleasi motive. Pentru multi pacienti, stresul este legat de aflarea rezultatelor testelor anterioare, ingrijorarea cu privire la o posibila boala sau ingrijorarea unei posibile proceduri dureroase in timpul programarii.

Altii pot fi stresati de timpul care trece in timp ce isi asteapta randul. Cu programele incarcate, ei percep timpul petrecut in asteptare ca fiind timp pierdut si pe masura ce se gandesc la toate celelalte lucruri din programul lor incarcat, stresul creste. Acest stres este partial cauzat de lumea in ritm rapid de astazi. Este o perioada cu mesaje instantanee, e-mailuri si computere rapide. Oamenii sunt obisnuiti ca lucrurile sa se faca instantaneu. Cand vine vorba de o programare la medic, in general exista intotdeauna un timp de asteptare.

Cateva dintre persoanele care se confrunta cu stres in asteptarea programarii lor sufera de iatrofobie sau frica de medici, mai ales daca nu viziteaza frecvent medicul sau daca se adreseaza unui nou medic.

Sfaturi despre cum sa scapi de stres cand te afli in cabinetul unui medic

Exista multe activitati si tehnici de management al stresului pe care le poti face in sala de asteptare a unui medic pentru a reduce sau a elimina complet stresul.

Foloseste-ti timpul stand in sala de asteptare pentru a face ceva care iti place. Adesea oamenii aduc o carte cu ei pentru a ajuta timpul sa treaca repede. Daca va plac cuvintele incrucisate, cautarile de cuvinte sau puzzle-urile sudoku, luati-le la medic. Mentinerea mintii ocupate si concentrata pe o activitate placuta este o modalitate excelenta de a tine stresul sub control.

Modalitatile populare de reducere a stresului la o programare la medic includ:

  • Daca va place muzica, aduceti-va MP3-ul sau iPod-ul si ascultati muzica calma si relaxanta.
  • Daca aveti un telefon mobil, folositi-l pentru a juca jocuri sau pentru a trimite mesaje text. Verificati intotdeauna pentru a va asigura ca telefoanele mobile sunt permise in zona de asteptare.
  • Tricotati, crosetati sau desenati daca este ceva ce va face placere.
  • Daca aveti un program incarcat, luati in considerare ceva de lucru  pentru a ramane productiv in timp ce asteptati.

Pe masura ce simtiti primele semne de stres care incep in timp ce asteptati sa va vedeti medicul, respirati lent si adanc. Respiratia profunda este un calmant natural al stresului si o tehnica excelenta de gestionare a stresului, care este usor de facut oriunde. Respirati profund si incet si veti simti ca corpul dumneavoastra se relaxeaza si sentimentele de stres se diminueaza. Urmatoarea este o tehnica simpla de respiratie profunda care ofera o usurare rapida de stres.

Previous post Sfaturi utile pentru a invata sa schiezi
Next post Cum functioneaza asistenta rutiera