Semnificatia crestina a bradului de Craciun si cum s-a ajuns la brazi de lux

Bradul de Craciun pentru crestini simbolizeaza binele si raul, pomul fructifer interzis din care au mancat Adam si Eva, a carui consecinta a fost Pacatul Originar. Este bradul vietii, deoarece nu-si pierde frunzele. Craciunul simbolizeaza bucuria nasterii lui Hristos si nu este altceva decat o aducere aminte a adevaratului sens al nasterii Sale, rascumparandu-ne  pacatul originar. Indiferent daca folosesti un brad de Craciun artificial sau natural, acestea sunt semnificatiile lui. Pe BraziCraciun.net gasesti cei mai frumosi brazi de lux.

Prin urmare, am putea spune ca bradul de Craciun are o dubla semnificatie, unul este ca simbol al Pacatului Originar, iar al doilea sens, mai mult legat de date, simbolizeaza nasterea rascumparatorului, sosirea lui Hristos pentru a ne elibera de Pacatul Originar.

Primii brazi de Craciun au fost brazi, nu a fost ales la intamplare, ci pentru forma sa triunghiulara, reprezentand Sfanta Treime, un triunghi simbolizat prin mere, lumanari si brad.

Stiri si traditie

Asa cum am mai spus, bradul de Craciun a aparut in tinuturile din nordul Europei, probabil in afara Germaniei. Dar nu exista date fiabile pana in 1605, data in care se stie ca a fost implantat si, prin urmare, este considerat ca fiind prima data cand a fost folosit pentru a reprezenta frigul Craciunului, raspandindu-se in restul lumii.

Semnificatia ornamentelor din bradul de Craciun

Au inceput sa decoreze brazii cu lumanari si mere, dar incetul cu incetul a evoluat si a schimbat modul de decorare, astazi o facem cu sfere, lumini colorate, ghirlande.

Globuri sau sfere de Craciun: Globurile de Craciun semnifica si reprezinta harurile si virtutile pe care Dumnezeu le da oamenilor. In functie de fiecare culoare, ele au un sens: albastru inseamna pocainta, laude aurii, multumiri argintii si cereri rosii.

Steaua: cel mai important ornament al bradului este steaua pe care o punem in ceasca. Steaua simbolizeaza credinta si lumina pentru a ne ghida viata pe calea cea buna.

Panglici si ghirlande: este foarte comun sa inconjurati bradul cu panglica si ghirlande colorate. Cu ei simbolizam unirea familiei, a celor dragi

Ingeri: uneori punem un inger pe brad, acestea servesc ca comunicare intre oameni si cer, inseamna si protectie, deci nu pot fi ratate.

Lumini albe sau colorate: Indiferent de culoare, conteaza doar ca luminile sa se aprinda si sa se stinga. Sensul ei este foarte clar, pentru a lumina calea credintei.

Brad de Craciun – origini

Originea bradului de Craciun dateaza din primele zile ale crestinismului, cand evanghelizand, au ajuns in nordul Europei. Ei au vazut cum popoarele din nord sarbatoreau nasterea regelui Soarelui si fertilitatea, adica nasterea lui Frey. Intra pe BraziCraciun.net sa vezi brazi de Craciun foarte frumosi

Semnificatia brazilor de Craciun- bucuria celor mici

Pe 8 decembrie se obisnuieste in multe familii, pentru a se intalni pentru a pune bradul de Craciun, aceasta data este aleasa pentru ca este Ziua Neprihanitei Zamisliri a Mariei. Ramane pana pe 6 ianuarie desi unii aleg sa pastreze bradul decorat in casa lor toata luna ianuarie. Bucuria pe care o aduce bradul in perioada sarbatorilor de iarna este una reala si datorita faptului ca darurile primite in special de cei mici, sunt lasate de Mos Craciun, sub bradul frumos decorat.

Previous post Vrei sa ai succes in Social Media? Iata cateva secrete!
Next post Tot ce trebuie stiut despre casele prefabricate din lemn. Iata ce spun informatiile de specialitate!