Uscatoare de maini electrice cu aer cald

Ce uscatoare de maini sa cumparati? Este dificil de spus cu certitudine absoluta care este cel mai bun uscator de maini electric cu aer cald in prezent pe piata: exista o mare varietate de acest tip de produs. Oricine nu se poate abtine sa nu viziteze o baie publica va fi observat ca vechile role de prosoape de hartie folosite pentru uscarea mainilor au facut loc uscatoarelor de maini electrice.

Functia acestor dispozitive (in afara de reducerea consumului de hartie) este de a putea indeparta reziduurile de apa de pe maini dupa ce le speli. Totusi, scopul lor este, de asemenea, de a face ca utilizarea toaletelor publice sa fie mai igienica (dar mai multe detalii despre acest aspect). Este suficient sa se apropie pentru ca dispozitivul sa le detecteze prezenta si sa trimita un jet mare de aer cald catre utilizator. Aceste dispozitive functioneaza, in cele mai multe cazuri, datorita unei fotocelule speciale.

Lunga dezbatere privind igiena

Multi sustin ca acest tip de dispozitiv, in ciuda intentiilor sale, nu este cu adevarat igienic. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timp ce canalizeaza aerul care urmeaza sa fie furnizat utilizatorului, nu il si filtreaza. Pe scurt, uscandu-ne pe maini, am intra in contact cu toate bacteriile reziduale ramase in atmosfera, inclusiv cu bacteriile fecale, aceleasi bacterii care se raspandesc in mediul inconjurator de fiecare data cand tragem apa la toaleta dupa ce mergem la baie. Puteti alege mai multe accesorii baie in acest scop.

Acest lucru poate fi considerat mai mult sau mai putin adevarat in functie de tipul de uscator de maini achizitionat. Unele modele, de exemplu, sunt echipate cu un filtru HEPA, o caracteristica care le face capabile sa decontamineze foarte bine aerul de majoritatea bacteriilor care il patrund. In sfarsit, altele sunt dotate cu o certificare speciala care garanteaza utilizatorului ca sunt respectate cele mai elementare standarde de igiena.

Cum se alege un uscator de maini electric?

Asa cum se intampla adesea, alegerea unui produs pentru care exista un sortiment atat de vast pe piata nu este tocmai cel mai usor de facut. Cu toate acestea, odata ce au fost identificate criteriile de baza prin care se face o preferinta, totul devine mult mai usor. Prin urmare, atunci cand cumparati un prosop electric cu aer cald, este bine sa acordati atentie unui numar de detalii.

Principiul de aprindere

Pe piata exista diverse modele de uscatoare de maini electrice. Cele mai vechi, ca sa spunem asa, sunt inca echipate cu un mecanism de aprindere care nu este cu siguranta cel mai igienic: butonul. In special in locurile publice, este intr-adevar recomandabil sa atingem cat mai putine obiecte, in special cele pe care marea majoritate a oamenilor le-ar putea folosi cu mainile murdare sau prost spalate.

 

Mai igienice, pe de alta parte, sunt uscatoarele de maini electrice, actionate de o fotocelula speciala care detecteaza prezenta corpului si activeaza imediat jetul de aer. In cele din urma, unele dispozitive, cu siguranta cele mai moderne, au in plus un LED albastru, un expedient care face ca procesul de uscare a mainilor sa fie si mai rapid.

ham motocoasa Previous post Exista riscul ruperii hamului de motocoasa? Iata raspunsul specialistilor!
Next post Îngrijirea părului, imposibilă fără o perie ceramică de calitate