Care e tratamentul ideal pentru tine: implanturi dentare plasate direct in os sau subperiostale?

Progresele pe care le-a facut medicina in ultimul secol sunt mai importante decat in orice alta perioada a istoriei omenirii. Tocmai de aceea, mortalitatea infantila a scazut foarte mult, speranta de viata s-a dublat, iar calitatea vietii a crescut semnificativ, pentru oamenii de toate varstele.

Medicina stomatologica este una dintre ramurile care beneficiaza din plin de pe urma acestei dezvoltari. In permanenta apar solutii noi pentru pacientii care, indiferent de varsta sau de imprejurari, si-au pierdut dintii. Cea mai eficienta dintre ele este reprezentata de tratamentul cu implanturi dentare.

Este vorba despre piese de mici dimensiuni, avand forma de surub si realizate din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil. Acestea inlocuiesc radacina dintelui pierdut si sustin cu succes o lucrare fixa definitiva care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural.

Cum fiecare pacient este diferit, si procedurile de care beneficiaza trebuie sa fie personalizate. Prin urmare, au aparut mai multe tipuri de implanturi dentare, doua variante fiind recomandate cel mai frecvent majoritatii pacientilor: cele plasate direct in os si cele subperiostale.

Cand poti beneficia de implanturi dentare Dental Premier, plasate direct in os?

In majoritatea cazurilor, aceasta este solutia recomandata de medicii stomatologi. Ea se remarca atat prin eficienta si durabilitate, cat si printr-un pret accesibil.

Pentru a beneficia de o asemenea procedura, este nevoie ca oasele mandibulei si ale maxilarului sa fie intacte, fara a fi suferit in urma procesului de tasare. Acesta apare la persoanele care nu se prezinta la o clinica stomatologica indata dupa ce isi pierd dintii, ci asteapta mult timp, ceea ce afecteaza in multe feluri cavitatea bucala. Prin urmare, ele isi reduc singure sansele de a beneficia de cea mai simpla procedura si ulterior sunt nevoite sa caute solutii mai complexe si mai costisitoare.

O varianta a acestei forme de tratament este reprezentata de asa-numitele implanturi zigomatice. Ele au o lungime superioara, se insereaza in maxilarul superior, dupa care strabat sinusurile, pentru ca varful sa fie ancorat in osul pometelui, cunoscut si sub denumirea de os zigomatic, de la care vine si numele procedurii.

Cand ai nevoie de implanturi dentare subperiostale?

Medicii de specialitate recomanda aceasta varianta pacientilor care nu au suficient os natural sanatos si nici nu vor sa se supuna unei proceduri de marire osoasa, in vederea unei reconstructii.

In loc de un simplu surub din titan, este folosit un schelet realizat din acelasi material, cu ajutorul tehnologiei laser. Acesta acopera complet osul maxilar sau mandibular, oferind astfel un suport stabil pentru lucrarea fixa.

Se incepe cu crearea unui model 3D al osului pacientului, pornind de la care se realizeaza scheletul de titan, fixat sub tesutul gingival cu ajutorul unor microsuruburi speciale. Pentru fiecare pacient in parte, ele sunt fixate exact la locul potrivit, datorita analizelor efectuate cu un computer tomograf. Urmeaza atasarea unei lucrari fixe provizorii, care poate fi folosita imediat, iar dupa 3-4 luni este montata lucrarea fixa definitiva.

Daca ai pierdut unul sau mai multi dinti, viziteaza o clinica stomatologica si afla care este solutia potrivita pentru tine: implanturi dentare plasate direct in os sau subperiostale! Odata ce urmezi tratamentul, iti vei imbunatati calitatea vietii pe termen lung!

Previous post Se fac angajari in videochat! Iata de ce aceasta veste ar trebui sa te bucure!
Agentie SEO Next post Cuvinte care vând: Ce inseamna Servicii de copywriting de calitate