Cate asigurari RCA cu decontare directa s-au incheiat in primul trimestru din 2023?

Vezi cate clauze de decontare directa la RCA au fost incheiate in primele 3 luni din 2023

Dupa falimentele City Insurance si Euroins, specialistii se asteptau ca numarul soferilor care opteaza sa adauge clauza de decontare directa la asigurarea RCA sa creasca considerabil.

Surprinzator nu s-a intamplat deloc asa iar numarul politelor RCA la care a fost adaugata clauza de decontare directa in primele 3 luni din 2023 a fost mai mic decat in aceeasi perioada din 2022.

Concret, in perioada 01 ianuarie – 31 martie 2023 au fost incheiate doar 100.250 de clauze de decontare directa in valoare de aproximativ 17 milioane lei.

Cand e vorba de incheierea politei RCA, soferii prefera in continuare o asigurare ieftina si evita adaugarea clauzelor optionale precum cea de decontare directa, asistenta rutiera sau asigurarea pasagerilor din masina.

Aceste date au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care a mai publicat si informatii potrivit carora asiguratorii RCA au platit un numar de 3.394 dosare de dauna aferente clauzei de decontare directa, in valoare totala de circa 22,37 milioane de lei (fata de 27 milioane de lei in aceeasi perioada din 2022).

Clauza de decontare directa adaugata la asigurarea RCA va permite asiguratului sa-si repare autovehiculul pe propria asigurare RCA in cazul in care este implicat intr-un accident rutier in care nu este vinovat si nu doreste sa beneficieze de despagubire pe asigurarea RCA a vinovatului.

Aceasta clauza este foarte utila in aceasta perioada in care sunt in circulatie foarte multe masini cu asigurare RCA la Euroins si pentru daunele provocate de acestea pagubitii sunt nevoiti sa astepte luni intregi pentru a fi despagubiti de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

Conform Legii nr. 132/2017 pentru ca decontarea directa sa devina aplicabila trebuie indeplinite cumulativ cateva conditii:

– accidentele auto se produc in Romania;

– masinile implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/inregistrate in Romania;

– prejudiciile sunt produse doar vehiculelor nu si persoanelor (fara vatamari corporale);

– ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului.

Previous post Bluze Medicale Dama: O Componentă Esențială în Costumele Medicale pentru Femei
Next post Implantul dentar Fast and Fixed: O solutie revolutionara pentru zambete perfecte