Plasele de umbrire fac diferenta !

 

 

 

Daca esti gradinar, stii ca plantele au nevoie de cantitatea potrivita de lumina solara pentru a se dezvolta. Prea mult soare poate deteriora frunzele si chiar ucide plantele, in timp ce prea putin soare poate impiedica cresterea si reduce recoltele. Aici sunt utile plasele de umbrire. Plasele de umbrire agrotextil 0.6 x 10 M, 90G/M2 sunt un accesoriu esential pentru orice gradinar serios, iar in acest articol vom discuta de ce sunt importante, diferitele tipuri disponibile, cum sa o alegi pe cea potrivita nevoilor tale si unde sa le asezi in gradina ta.

Importanta plaselor de umbrire:

Scopul principal al plaselor de umbrire este de a proteja plantele de lumina excesiva a soarelui si de caldura. Cand plantele sunt expuse la prea mult soare, ele se pot deshidrata si se ofilesc, iar frunzele pot deveni parjolite si decolorate. Acest lucru poate deteriora planta si poate reduce sanatatea generala si productivitatea acesteia.

Plasele de umbrire functioneaza prin crearea unei bariere intre planta si soare. Ele filtreaza lumina soarelui, reducand cantitatea de caldura si razele UV care ajung la planta. Acest lucru creeaza un mediu mai racoros si mai confortabil in care planta sa creasca, ceea ce ii poate imbunatati sanatatea generala si randamentul.

Diferite tipuri de plase de umbrire:

Exista mai multe tipuri diferite de plase de umbrire disponibile, fiecare cu proprietati si beneficii unice.

Plase de umbrire tricotate:

Plasele de umbrire tricotate sunt realizate dintr-un material sintetic, de obicei polietilena sau polipropilena. Sunt usoare, durabile si usor de instalat, ceea ce le face o alegere populara pentru gradinari. Plasele de umbrire tricotate vin intr-o varietate de culori si densitati, cele mai comune culori fiind negru, verde si bej.

Plase de umbrire tesute:

Plasele de umbrire tesute sunt fabricate dintr-un material din polietilena de inalta densitate (HDPE), care este puternic si rezistent la rupere. Ele sunt de obicei mai grele si mai durabile decat plasele de umbrire tricotate, ceea ce le face o alegere mai buna pentru structuri mai mari, cum ar fi serele. Plasele de umbrire tesute vin si intr-o varietate de culori, albul si argintiul fiind alegeri populare.

Plase de umbrire aluminizate:

Plasele de umbrire aluminizate sunt realizate dintr-un material reflectorizant, de obicei un strat de folie de aluminiu intercalat intre doua straturi de polietilena. Acestea reflecta lumina soarelui si caldura departe de planta, facandu-le o alegere excelenta pentru mediile calde si insorite. Plasele de umbrire aluminizate sunt disponibile intr-o varietate de culori, argintiul si albul fiind cele mai comune.

Cum sa alegi o plasa de umbrire:

Atunci cand alegeti o plasa de umbrire pentru gradina dvs., trebuie sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv densitatea, culoarea si dimensiunea plasei.

Densitate:

Densitatea plasei de umbrire se refera la cantitatea de lumina care este filtrata prin plasa. O plasa mai densa va oferi mai multa umbra, in timp ce o plasa mai putin densa va permite sa treaca mai multa lumina. Densitatea este de obicei masurata in procente, cele mai comune densitati fiind 30%, 50% si 70%.

Culoare:

Culoarea plasei de umbrire poate afecta, de asemenea, eficacitatea acesteia. Culorile mai inchise, cum ar fi negru si verde, vor oferi mai multa umbra, in timp ce culorile mai deschise, precum bejul si albul, vor permite sa treaca mai multa lumina. Unii gradinari prefera sa foloseasca culori diferite pentru diferite parti ale gradinii lor, in functie de nevoile specifice ale plantelor lor.

Marimea:

Marimea plasei de umbrire trebuie aleasa in functie de dimensiunea zonei pe care trebuie sa o acoperiti. Este important sa masurati zona cu precizie pentru a va asigura ca achizitionati plasa de dimensiunea potrivita.

Unde sa plasati o plasa de umbrire:

Amplasarea plasei de umbrire in gradina dvs. va depinde de o varietate de factori, inclusiv de nevoile specifice ale plantelor dvs., de locatia gradinii dvs. si de clima din zona dvs. Iata cateva indrumari generale de urmat:

Peste plante:

Cea mai obisnuita utilizare pentru plasele de umbrire este plasarea lor peste plantele care sunt sensibile la prea multa lumina solara. Aceasta poate include flori delicate, fructe si legume. Cand plasati o plasa de umbrire peste plante, este important sa va asigurati ca plasa este pozitionata la inaltimea potrivita pentru a oferi umbra optima. Inaltimea va depinde de nevoile specifice ale plantei si de densitatea plasei, dar, in general, ar trebui sa fie suficient de mare pentru a permite aerului sa circule in jurul plantei.

Suprastructuri:

Plasele de umbrire pot fi, de asemenea, folosite pentru a acoperi structuri precum sere, pergole si acoperiri de terasa. Atunci cand utilizati o plasa de umbrire pentru a acoperi o structura, este important sa va asigurati ca plasa este bine fixata pentru a preveni suflarea acesteia in vant. De asemenea, este important sa alegeti o plasa care sa aiba dimensiunea si densitatea potrivite pentru structura pe care o acoperiti.

In case de umbra:

Casele de umbra sunt structuri care sunt concepute pentru a oferi umbra plantelor. Ele sunt utilizate de obicei in medii calde si insorite pentru a proteja plantele de caldura excesiva si de lumina soarelui. Plasele de umbrire sunt adesea folosite pentru a acoperi acoperisul si partile laterale ale caselor de umbra pentru a oferi umbra optima.

In concluzie:

Plasele de umbrire sunt un accesoriu esential pentru orice gradinar serios. Ele protejeaza plantele de lumina excesiva a soarelui si de caldura, creand un mediu mai racoros si mai confortabil in care sa creasca. Exista mai multe tipuri diferite de plase de umbrire disponibile, fiecare cu proprietati si beneficii unice. Atunci cand alegeti o plasa de umbrire, este important sa luati in considerare factori precum densitatea, culoarea si dimensiunea pentru a va asigura ca alegeti plasa potrivita pentru nevoile dumneavoastra specifice. Si atunci cand plasati o plasa de umbrire in gradina dvs., este important sa luati in considerare nevoile specifice ale plantelor dvs., locatia gradinii si clima din zona dvs.

Daca esti in cautarea unor plase de umbrire de inalta calitate pentru gradina ta, miculmester.ro ofera o mare varietate de optiuni din care sa alegi. Plasele lor de umbrire sunt realizate din materiale de inalta calitate si sunt disponibile intr-o gama de dimensiuni si densitati pentru a raspunde nevoilor specifice ale gradinii dumneavoastra. Deci, de ce sa asteptati? Incepeti sa rasfoiti selectia lor astazi si ofera plantelor dumneavoastra protectia de care au nevoie pentru a se dezvolta!

Previous post Cum sa alegi o cada de baie potrivita pentru dimensiunea si forma baii tale
Next post Cea mai simpla cale spre a deveni un capitan de ambarcatiune