La ce ajuta un cadru de mers?

Un cadru de mers este un dispozitiv folosit de cei care au dificultati de mers, pentru a ajuta la imbunatatirea stabilitatii, sigurantei si manevrabilitatii. De ce ar putea o persoana sa aiba nevoie sa foloseasca un cadru de mers?

Daca o persoana prezinta instabilitate in zona picioarelor si prezinta riscul de a cadea, atunci poate fi necesar sa foloseasca un cadru de mers pentru a ajuta la stabilitate si siguranta. Un cadru de mers poate fi, de asemenea, necesar daca utilizatorul are puterea inferioara a corpului limitata. Cadrul de mers poate actiona ca o recuzita atunci cand mergeti, diminuand sarcina asupra membrelor inferioare si soldurilor.

Atunci cand nu folosesc un cadru de mers, cei care sunt instabili in picioare vor avea un risc mai mare de a cadea. Acest lucru este valabil mai ales daca individul nu poate sa-si ridice picioarele foarte departe de sol, ceea ce duce la potentialul de aparitie a pericolelor de impiedicare, nu numai cand persoana se afla afara din locuinta, ci si in propriile case. In special pentru pacientii varstnici, orice cadere poate pune viata in pericol. Oasele rupte se vindeca mult mai greu la pacientii mai in varsta, ceea ce poate duce, de asemenea, la spitalizari prelungite in clinicile de reabilitare.

Cine recomanda unei persoane un cadru de mers?

In circumstante obisnuite, un cadru de mers ar fi recomandat unui pacient fie de catre un medic, asistent medical sau alt profesionist din domeniul sanatatii. Ei ar evidentia nevoile pacientului si ar sugera ca un cadru de mers poate fi cel mai bun curs de actiune pentru a mentine siguranta pacientului atunci cand acesta se mobilizeaza independent.

Cadrul de mers poate fi datat inca din secolul I, unde ilustratiile de pe un vas de teracota egiptean infatiseaza o scena care implica un individ care merge cu un cadru de mers. Acest vas de teracota poate fi vazut acum la British Museum din Londra.

In mod similar, la inceputul secolului al XVI-lea, Hieronymus Bosch a pictat un tablou care prezenta un barbat in picioare cu ceea ce parea un cadru de mers inconjurat in jurul lui. Cadrul de mers pare sa aiba patru roti mici atasate la partea inferioara, ceea ce sugereaza ca a fost conceput pentru a se misca impreuna cu persoana in timp ce mergea.

Acestea sunt doar doua exemple de cadre de mers folosite de-a lungul istoriei. Prin urmare, in ciuda faptului ca cadrele de mers au fost imbunatatite in secolul al XX-lea – poate ca este prea devreme sa sugeram ca au fost inventate atat de recent. Dovezile la indemana sugereaza ca cadrele de mers au existat intr-o forma sau alta de sute (daca nu de mii) de ani.

Care sunt tipurile de cadru de mers?

Exista mai multe tipuri de cadre de mers, de la cele fara roti, la cele cu doua roti, la cele cu patru roti si chiar la cele care au patru roti si sunt semimotorizate. Acesta din urma fiind perfect pentru cei care au nevoie de putina asistenta in plus atunci cand merg independent.

Un astfel de cadru de mers care poate fi gasit pe site-ul Invacare este Rollator. Rollator este o piesa de kit usor voluminoasa, cu roti robuste si durabile, care sunt grozave pentru toate tipurile de medii. Aceste rulouri sunt, de asemenea, echipate cu frane si un cos pentru depozitarea articolelor precum alimente.

Cum aleg un cadru de mers?

Cand vine vorba de alegerea unui cadru de mers, terapeutul va va ajuta probabil cand decideti care cadru de mers este potrivit pentru nevoile voastre. Odata ce a fost identificata o gama de cadre de mers care se potrivesc nevoilor voastre individuale, este doar un caz de a decide care design va atrage cel mai mult atentia si face apel la propriul stil personal. Este o alegere subiectiva, pana la urma.

Cadrul meu de mers are nevoie de roti?

Un cadru de mers nu trebuie neaparat sa aiba roti. Unele forme de cadru de mers nu au deloc roti. In general, cadrele de mers cu roti sunt mai potrivite persoanelor care au tendinta de a obosi usor. Rotile permit impingerea lina a cadrului de mers si, prin urmare, necesita un efort minim din partea utilizatorului. Un cadru de mers fara roti, totusi, trebuie sa fie ridicat de pe sol si plasat cu un pas sau doi in fata utilizatorului, de catre utilizator, in timp ce manevreaza.

Exista multe beneficii mari in utilizarea unui cadru de mers. Aceste beneficii includ:

Imbunatatirea sigurantei fizice: utilizarea unui cadru de mers poate ajuta o persoana sa previna calatoriile si caderile. Acest lucru este deosebit de important pentru utilizatorii varstnici – deoarece o cadere poate avea consecinte groaznice cu varsta si fragilitatea crescuta.

Mai multa independenta pentru utilizator: atat pentru varstnici, cat si pentru cei cu deficiente fizice, utilizarea unui cadru de mers le poate imbunatati dramatic nivelul de independenta. A fi capabil sa mearga fara ajutorul unei alte persoane inseamna ca este mult mai probabil sa poata face sarcini usoare pentru ei insisi.

Promoveaza mai mult starea in picioare: fara utilizarea unui cadru de mers, cei cu probleme de mobilitate pot fi mult mai putin probabil sa stea in picioare in mod regulat, optand in schimb sa ramana asezati pe tot parcursul zilei. Multi profesionisti din domeniul sanatatii va vor spune ca statul pe scaun pentru perioade lungi de timp nu este in intregime bun pentru postura si organele interne ale unei persoane. A avea un cadru de mers care permite utilizatorului sa stea liber, este o modalitate excelenta de a combate aceste probleme de sanatate.

Previous post Comfort, siguranta si calitate, in cadrul President Residence din Craiova
Next post Cum alegi patul pentru dormitor